Cele mai așteptate filme ale sfârșitului de an 2019

toamna 2019

Ca de obicei la începutul toamnei, după încă o vară plină de blockbustere, vine vremea să trecem în revistă cele mai așteptate filme ale sfârșitului de an 2019. Toamna este de obicei cea mai aglomerată perioadă a anului din punct de vedere cinematografic, când pe lângă blockbustere își facă apariția pe marile ecrane și filmele cu șanse și speranțe la Oscar sau Globul de Aur. După lista din ianuarie, în care am trecut în revistă cele mai așteptate filme ale întregului an, acum ne putem concentra pe filmele sfârșitului de an, având date mult mai precise despre ce filme vor fi lansate și mai ales când. Dar hai să nu o mai lungim și să trecem la ce ne interesează.

Deși anul trecut ziceam că la capitolul filme cu supereroi stăm prost, de data asta stăm și mai prost. Singurul film bazat pe benzi desenate din toamna asta este Joker, care nu e chiar un film cu super-eroi ci este mai degrabă un portret psihologic al celui ce a devenit The Joker. Filmul a avut deja premiera la Festivalul de Film de la Veneția, atrăgând atenția tuturor, și va mai face câteva opriri în circuitul festivalier înainte de a ajunge pe marile ecrane luna viitoare. În decembrie vom avea parte de Star Wars: Rise of Skywalker, care încheie astfel saga începută în 1977 cu A New Hope. Orice părere ai avea despre filmele din această trilogie, sigur nu vei vrea să ratezi sfârșitul poveștii lui Luke Skywalker și a tuturor personajelor cu care am făcut cunoștință în acești peste 40 de ani.

Și dacă tot am vorbit de Rise of Skywalker, trebuie să spun că toamna aceasta vom avea parte de câteva continuări ale unor filme sau seriale de succes. Nu peste mult timp, pe marile ecrane va ajunge Downton Abbey, filmul care continuă povestea serialului britanic de succes cu același nume. Sylvester Stallone revine în această toamnă pentru ultima dată (oare?) în rolul veteranului John J. Rambo în Rambo: Last Blood. Arnold Schwarzenegger revine în rolul care l-a consacrat în Terminator: Dark Fate, doar că spre deosebire de ultimele filme ale seriei, de data asta alături de el revin Linda Hamilton și James Cameron, creatorul francizei, care produce filmul și îi încredințează scaunul de regizor lui Tim Miller (Deadpool). Nici copiii sau adulții cu suflet de copil nu sunt uitați, anul ăsta apărând pe marile ecrane și Frozen 2, continuarea animației de mare succes din 2013.

Am trecut prin prea multe filme fără să menționez filmul pe care îl aștept personal cel mai mult toamna asta, alături de Joker. Acesta este The Irishman, revenirea lui Martin Scorsese la filmele cu gangsteri și la colaborarea cu Robert De Niro și Joe Pesci. Produs de Netflix, este filmul cu cel mai mare buget din cariera lui Scorsese, mare parte din buget fiind cheltuit pe efectele speciale de întinerire a actorilor. După aparitia din Once Upon a Time in Hollywood din vara asta, Brad Pitt revine pe marile ecrane în Ad Astra, în rolul unui astronaut care merge în spațiu în căutarea tatălui său, al cărui experiment amenință să distrugă întregul sistem solar.

Pentru fanii filmelor horror și ai lui Stephen King (printre care mă număr și eu) și toamna asta avem ce vedea. În primul rând, acum în septembrie avem parte pe marile ecrane de IT: Chapter Two, care încheie povestea filmului de acum doi ani, bazat pe romanul omonim al lui King. Tot toamna asta vine și ecranizarea Doctor Sleep, care continuă povestea din The Shining al lui Kubrick, dar și a cărții cu același nume a lui King. Ewan Mcgregor interpretează o versiune adultă a lui Danny Torrance, însă deocamdată nu știm cine îl interpretează in film pe Jack Torrance, tatăl lui Danny, care apare în carte și care în filmul lui Kubrick a fost interpretat magistral de Jack Nicholson.

Christian Bale și Matt Damon fac echipă toamna asta în Ford vs. Ferrari, despre competiția dintre Ford Motor Company și Enzo Ferrari pentru a crea mașina de curse perfectă în anii ’60. Damon este un inginer ce lucrează la Ford, în timp ce Bale îl interpretează pe șoferul de curse care îi conduce mașina. Robert Pattinson, viitorul Batman, vine în toamna asta pe marile ecrane în The Lighthouse, un horror psihologic alb-negru în care îl are alături în distribuție pe Wiliam Dafoe.

La capitolul comedie avem câteva filme așteptate pe marile ecrane. În primul rând, pentru mine, vine Jojo Rabbit, o satiră creată de Taika Waititi (Thor: Ragnarok), în care acesta îl interpretează pe Adolf Hitler, prietenul imaginar al unui băiat în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Tot toamna asta vine și Zombieland: Double Tap, continuarea comediei horror din 2009, care a devenit în timp un film cult. Revin Jesse Heisenberg, Woody Harrelson și Bill Murray. Tot la acest sfârșit de an revin Dwayne Johnson, Jack Black și Kevin Hart în Jumanji: The Next Level.

Steven Soderbergh revine în această toamnă cu The Laundromat, o comedie biuografica produsă de Netflix cu o distribuție impresionantă în care îi găsim pe Meryl Streep, Gary Oldman și Antonia Banderas. Tot Netflix ne aduce și El Camino: A Breaking Bad Movie, o continuare a serialului de mare succes care pune întrebarea „Unde e Jesse Pinikman?”. Și tot de la Netflix îl vom vedea pe Anthony Hopkins în comedia biografică The Two Popes.

La capitolul filme românești, avem două filme foarte așteptate toamna asta. Îm primul rând avem La Gomera, Propunerea României pentru premiile Oscar, un thriller regizat de Corneliu Porumboiu și cu Vlad Ivanov în rolul principal. Tot toamna asta debutează pe marile ecrane și MO, un thriller minimalist cu Dana Rogoz și Răzvan Vasilescu în rolurile principale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim