Efectele speciale din Avengers: Endgame

Endgame

Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame reprezintă sfârșitul unei ere pentru Marvel și pentru MCU. Toată povestea celor 22 de filme s-a îndreptat spre acest punct. Tocmai de aceea, era clar că aceste două filme vor fi unele din cele mai mari blockbustere văzute până acum la Hollywood. Gândiți-vă numai câte personaje importante au fost introduse în aceste două filme și câte staruri internaționale au împărțit ecranul, de cele mai mutle ori în același timp. Este ceva nemaivăzut până acum. Dar nu doar astea-s aspectele care ne arată cât de grandioase sunt cele două filme. Trebuie doar să ne gândim la efectele speciale folosite, unele din cele mai bune si inovatoare efecte văzute până acum și ne vom da seama că suntem în fața celor mai mari blockbustere de până acum.

Toate studiourile mari de realizare efecte speciale au contribuit la cele două filme. V-am arătat deja cum a fost creat Thanos cu ajutorul Weta și Digital Domain, cum a fost realizat Smart Hulk, cum a fost gândită și realizată scena de bătaie dintre Captain America și Captain America și cum a fost concepută măreața scenă finală de bătaie din Endgame. Dar acum e vremea să vedem cum au fost realizate per ansamblu efectele speciale ale celui mai recent film din seria Avengers, trecând în revistă casele de efecte speciale care au muncit la film și ce a făcut fiecare.

Cantina Creative

Cei de la Cantina Creative au lucrat un an și jumătate la efecte speciale pentru Infinity War și Endgame, lucrând la design-ul elementelor HUD pentru Hulkbuster, War Machine și cel mai nou costum Iron Mân, dar și la scena în care Tony Stark inventează călătoria în timp.

Weta Digital

Cei de la Weta Digital au lucrat la scena finală de luptă, în care apar aproape (dacă nu chiar) toate personajele cu care Marvel ne-a făcut cunoștință în ultimele 22 de filme. După ce v-am arătat anterior cum a fost gândită și concepută scena, acum puteți vedea efectiv efectele speciale folosite la această scenă epică.

Framestore

Cei de la Framestore au folosit tehnologia de ultimă generatie de care dispun pentru a-l crea pe Smart Hulk (sau Professor Hulk, cum îl știm din comics) și a pune cumva în echilibru partea umană a lui Bruce Banner și partea animalică a lui Hulk. Astfel Framestore a livrat un total de peste 300 de cadre pentru Avengers: Endgame.

Digital Domain

Cei de la Digital Domain au lucrat în total la 7 scene pentru Endgame, printre care lupta Nebula vs Nebula, părți din bătălia finală, scena în care Nebula e torturată sau scena de pe Vormir.

DNEG

Cei de la DNEG au livrat cam 300 de cadre cu efecte speciale pentru Endgame, printre care cadre cu planificarea din tabăra Avengers, sosirea lui Captain Marvel la tabăra Avengers, Ronin pe străzile din Tokio sau bătălia epică din 2012 dintre Captain America și Captain America.

Cinesite

Cei de la Cinesite au realizat efectele speciale pentru 264 de cadre, concentrându-se în mare parte pe scenele care interacționau cu acțiunea din filme precedente, ca primul Avengers sau Gardienii Galaxiei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim