Efectele speciale din The Lion King

Cei de la BBC ne arată cum au fost realizate efectele speciale pentru remake-ul The Lion King al lui Jon Favreau

Al Moloney de la BBC a stat de vorbă cu regizorul Jon Favreau (Iron Man, Chef, The Jungle Book) și cu Adam Valdez de la MPC, Supervizor VFX despre crearea întregii lumi din remake-ul live-action The Lion King, pe care Favreau l-a regizat. De fapt ce veți vedea mai jos este mai mult decât despre anumite cadre de efecte speciale. Deși Disney a promovat acest film ca un remake live-action al animației din 1994, toate cadrele văzute în film, cu excepția unuia, au fost create prin CGI. Cu toate astea, echipa a folosit câteva tehnici revoluționare pentru a da filmului un look și o atmosferă care să se aproprie de un documentar marca David Attenborough.

Cei de la Disney, împreună cu casa de efecte speciale MPC, nu s-au mulțumit să creeze animalele prin CGI, să le integreze în peisajul creat de asemenea prin CGI, la fel cum se face pentru alte filme marca Disney, Marvel sau Lucas Films. Echipa s-a folosit de capacitățile VR pentru a „vizita” platoul virtual și a vedea repetiții ale scenelor, chiar și create digital, astfel încât să poată decide orice schimbare asupra scenei pe care ar putea-o face și într-un platou fizic. Practic, o echipă a intrat pe platoul digital și a mânuit camera și echipamentul ca și cum s-ar afla pe un platou fizic. Și pentru a simula look-ul de documentar, echipa s-a limitat la camere pe care le-ar fi folosit dacă s-ar fi aflat în locație, un într-un studio, și ar fi filmat animale reale.

Vă las acum cu două clipuri de la BBC Click în care Jon Favreau și Adam Valdez explică cum a fost creată lumea magică pentru The Lion King. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim