Efectele speciale din Cartea Junglei de la Disney

Cartea Junglei, noul film live-action al celor de la Disney bazat pe o animaţie clasică, încă domină box-oofice-ul mondial, la două săptămâni de la lansare. Totul se datorează atmosferei de basm create de regizorul Jon Favreau (Iron Man, Iron Man 2) şi de echipele care au lucrat la efectele speciale ale filmului. Realizarea este cu atât mai mare cu cât filmările au avut loc în întregime în studiouri în Los Angeles şi a avut un singur actor în carne şi oase, Neel Sethi în rolul lui Mowgli. În rest totul a presupus interacţiuni cu ecranul verde/albastru, păpuşi sau alte obiecte care reprezentau lumea din jurul lui.

În zilele care au trecut au apărut online imagini din spatele camerei în care vedem cum au fost pregătite pentru filmare diferite scene şi cum au fost aduse la viaţă, de la filmarea în studio la magia pe care o vedem cu toţii pe marele ecran. Neel Sethi, cel care îl interpretează pe Mowgli, a spus într-un interviu celor de la Mashable că cele mai dificile scene de filmat au fost cele în care apărea Baloo, asta pentru că a fost nevoie de trei oameni diferiţi pe platou pentru recreerea ursului. Toate astea se văd mai jos în scenele din spatele camerelor.

Regizorul Jon Favreau a spus tot celor de la Mashable că din cauza deciziei de a se folosi un mediu complet virtual, creat pe computer, au fost nevoiţi să folosească cele mai bune părţi ale animaţiei, ale tehnicii motion-capture şi a filmării live-action şi a le integra perfect pentru obţinerea unui rezultat final care să arate incredibil. Şi le-a ieşit. Cartea Junglei a intrat pe marile ecrane de ceva vreme şi a avut parte de încasări impresionante, iar cei de la Dinsey au anunţat deja că filmul va avea parte de o continuare, la scenariul căreia regizorul Jon Favreau a început deja lucrul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim