Game of Thrones și HBO, marii câștigători la premiile Emmy 2019

Emmy 2019

Game of Thrones a luat premiul pentru cel mai bun serial dramă pentru sezonul final, în timp ce Fleabag a fost declarat cel mai bun serial de comedie la premiile Emmy 2019

Gala de decernare a premiilor Emmy a avut loc duminică noapte la Microsoft Theater din Los Angeles și a fost pentru prima dată din 2003 și doar a patra oară în istorie când ceremonia nu a avut o gazdă-prezentator. Game of Thrones a luat premiul pentru cel mai bun serial dramă și premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Peter Dinklage. Și fără premiu pentru cel mai bun scenariu. :wink:wink: La capitolul comedie, Fleabag a reușit să ia premiul pentru cel mai bun serial de comedie în fața favoritului Veep, în timp ce protagonista Phoebe Waller-Bridge a luat premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie în fața favoritei Julia Louise-Dreyfuss (Veep).

Deși nu a mai luat premiul pentru cel mai bun serial de comedie ca anul trecut, The Marvelous Miss Maisel nu a mers acasă cu mâinile goale, luând premiile pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru Tony Shaloub și pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru Alex Borstein. Premiile luate de Fleabag și Phoebe Waller-Bridge nu au fust singurele surprize din acest an. Una dintre marile surprize neplăcute este, așa cum am mai spus, faptul că Veep a rămas fără niciun premiu luat pemntru sezonul final, deși mulți se așteptau ca serialul de comedie de la HBO să domine anul acesta împreună cu colegul de rețea Game of Thrones.

Una din marile surprize de anul ăsta o constituie premiul luat de Jesse Armstrong pentru cel mai bun scenariu pentru un serial dramă pentru Succession, dar nu prin prisma faptului că a câștigat în fața scenariștilor Game of Thrones, ci mai ales pentru că a câștigat în fața unor seriale foarte apreciate ca The Handmaid’s Tale sau Better Call Saul. Nici miniseria Chernobyl nu a plecat acasă cu mâinile goale, luând premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu pentru o miniserie, dar și premiul pentru cea mai bună miniserie.

Una din marile surprize, pentru mine cel puțin, a fost premiul luat de Jason Bateman pentru… cel mai bun regizor într-un serial dramă pentru Ozark. Nici premiul luat de Julia Warner pemtru același serial la categoria cea mai bună actriță într-un rol secundar într-un serial dramă nu este o surpriză mai mică, mai ales că această categorie a fost dominată de patru actrițe din Game of Thrones la capitolul nominalizări (Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner și Maisie Williams).

La un an după ce Netflix și HBO au terminat cu același numărul de premii câștigate, anul acesta HBO stă singur pe primul loc, având 34 de premii câștigate dintr-un număr record de 137 nominalizări, în timp ce Netflix vine pe locul 2 cu 27 de premii și Amazon pe 3 cu 15 premii. Interesant este că cele cinci mari rețele de televiziune au fost foarte aproape să nu aibă niciun premiu câștigat, salvarea venind de la premiile luate de Saturday Night Live la categoriile pentru programe de varietăți.

AICI puteți vedea lista completă a câștigătorilor la premiile Emmy 2019. Favoriții voștri au câștigat? Share & comment!

Foto: Entertainment Weekly

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim