Istoria canabisului în cel mai nou scurtmetraj regizat de Spike Jonze

Istoria canabisului

Spike Jonze ne prezintă istoria canabisului în noul său scurtmetraj/video de promovare The New Normal realizat pentru MedMen

V-am mai prezentat de-a lungul timpului diferite scurtmegtraje publicitare realizate de regizori renumiți, de la Wes Anderson și Paolo Sorrentino până la Neill Blomkamp sau Roman Polanski. Este o practică întâlnită destul de des, în care companii mari investesc enorm într-o reclamă realizată de un mare regizor sub forma unui scurtmetraj și care poate fi numit de cele mai multe ori mai degrabă film decât reclamă. De data asta îl avem pe Spike Jonze, regizorul Her, care ne prezintă într-un mod inedit istoria canabisului, din vremea lui George Washington până la The new normal, noul normal pe care ar trebui să îl reprezinte secolul XXI.

Practic, ceea ce vedem mai jos e o reclamă pentru consumul de canabis comandată de MedMen, o rețea de dispensare ce vând canabis în Statele Unite cu unități localizate în acele state din SUA unde și consumul recreativ de canabis a devenit legal, nu doar consumul medicial. Iar în scurtmetrajul de mai jos Jonze face o treabă minunată să ne prezinte felul în care a evoluat consumul de canabis de-a lungul istoriei, de la pedepsele cu închisoarea primite pentru consum până la filmele de propagandă care circulau în Statele Unite cu privire la acest subiect.

Felul în care a ales Jonze să prezinte această poveste se potrivește foarte bine cu povestea în șine, prezentarea istoriei canabisului, și cum să înceapă altfel povestea decât că un display de muzeu, iar trecerea între diferitele momente ale istopriei să fie făcută că o trecere între diferite display-uri expuse în muzeu. Regia, imaginea, mișcarea camerei și binenteles efectele speciale fac din acest scurtmetraj un film de urmărit. Plus că are doar două minute. Așa că nu vă mai țin cu povești inutile și vă las să priviți creația lui Spike Jonze pentru MedMen. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim