Bao, cea mai nouă animație scurtă Disney-Pixar

Bao, cea mai nouă animație Disney-Pixar, nominalizată și favorită la Oscar 2019 pentru cea mai bună animație de scurtmetraj

Bao

Vin sărbătorile, vin sărbătorile! Și pentru că aproape toată lumea a intrat în perioada de concedii și în atmosfera de sărbătoare, am hotărât să pun în fiecare zi câte una dintre animațiile de scurtmetraj prezente pe lista scurtă pentru nominalizările la Oscar 2019. Și o să încep cu Bao, favorita la câștigarea premiului, care vine de la cine altcineva dacă nu de la Disney Pixar.

O mamă din China ce suferă de sindromul cuibului gol primește o nouă șansa de a fi mamă atunci când una dintre găluștele ei prinde viață. Cam așa se poate rezuma popvestea animatieie scurte Bao, cel mai nou scurtmetraj al celor de la Pixar. Deja suntem obișnuiți ca în fiecare an cei de la Pixar să lanseze câte o animație scurtă, care de obicei este proiectată pe marile ecrane, cel puțin în Statele Unite, înaintea celui mai nou blockbuster lansat de celebrul studio. Anul acesta, Bao a putut fi văzută înaintea animației Incredibles 2.

Și în Bao putem recunoaște aplicarea regulilor esențiale narative cu care cei de la Pixar ne-au obișnuit și pe care vi le-am prezentat deja. Aici avem o relație mamă-fiu care este prezentată într-un mod unic, reușind să creeze emoție în privitor. Și deși sigur te va face să verși câteva lacrimi, parcă de data asta totul nu e atâta de forțat ca în alte scurtmetraje Pixar (Piper, mă refer la tine, da?). Din punct de vedere estetic, animația arată incredibil, chiar dacă personajele nu sunt construite în stilul clasic.

Domee Shi a regizat Bao după ce a petrecut o perioadă lucrând ca storyboard artist pentru mai multe proiecte Pixar, iar în 2022 va regiza un lungmetraj. Binențeles, tot pentru Pixar. Dar destul cu vorbele și mai bine vă las cu Bao, animația favorită pentru câștigarea Oscarului pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim