Efecte speciale pentru „Dawn of the Planet of the Apes”

De mâine avem ocazia să vedem în cinematografe în toată ţara Dawn of the Planet of the Apes, noul film din seria deja celebră Planeta Maimuţelor.

dawn-of-the-planet-of-the-apes-FX

Astăzi o să tragem cu ochi împreuna cu voi puţin la efectele folosite la realizarea filmului de regizorul Matt Reeves şi impresionanta echipă de efecte speciale de WETA. Găsim mai jos un film în care ni se prezintă unul lângă altul actorul şi maimuţa pe care o interpretază, dându-ne astfel ocazia să vedem exact cât anume din trăsăturile feţei preia personajul final, maimuţa, de la actor. Apoi în următorul video vedem cum cei de la WETA au aplicat noi metode creative şi au folosit noi tehnologii pentru a impinge şi mai departe realismul maimuţelor în film şi cum au implementat pe platouri toate aceste noi tehnologii. Iar în al treilea video ni se explică exact cum au reuşit să creeze o maimuţă mai bună şi mai realistă decât în precedentul film. Un alt lucru pe care îl aflăm şi la care nu s-a gândit nimeni până acum a fost provocarea de a crea păr de maimuţă ud. Crearea digitală a părului şi a blănii de maimuţă este destul de grea, dar când adaugi şi umezeală în ecuaţie deja gradul de dificultate creşte exponential.

Dawn of the Planet of the Apes reia acţiunea la 10 ani de la sfârşitul lui Rise of the Planet of the Apes când o mână de oameni, supravieţuitori ai virusului care a făcut ravagii cu o decadă mai devreme, ameninţă naţiunea în creştere a maimuţelor evaluate genetic condusă de Caesar. Deşi ajung la o pace fragile, aceasta nu ţine mult şi amebele tabere sunt aduse în pragul unui război care va determina care dintre specii va rămâne cea dominantă pe planetă. Vă reamintim că de mâine filmul va rula în toate cinematografele din ţară (în unele locuri deja rulează de ieri în avanpremieră), aşa că vă invit să daţi un ochi pe trailer şi apoi peste cele trei scurt-metraje care ne arată ce s-a întâmplat în cei zece ani scurşi între cele două filme.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim