Cum se pregătesc fizic actorii pentru rolurile lor

Antrenorul vedetelor Jason Walsh ne explică cum a ajutat actori să se transforme fizic pentru rolurile lor, de la Bradley Cooper și Emma Stone până la Emily Blunt și
John Krasinsky

Cred că toți ne-am întrebat la un moment dat de câtă voință au nevoie actorii să intre în forma fizică necesară unor roluri care sunt foarte solicitante din punct de vedere fizic. De fiecare dată când l-am văzut pe Hugh Jackman intrând în pielea lui Wolverine m-am întrebat câtă muncă a depus actorul pentru a ajunge în forma necesară rolului. Să nu mai amintesc de transformarea lui Chris Pratt pentru rolul lui Peter Quill în primul film Gardienii Galaxiei. Pratt a slăbit 30 de kilograme în 6 luni pentru a trece de la „pufosul” pe care îl știm din Parks and Recreation sau Delivery Man la super eroul din Gardienii Galaxiei.

Dar cum se întâmplă aceste transformări? Evident că totul trebuie făcut sub supravegherea unui profesionist, care trebuie să personalizeze programul de dietă și antrenament în funcție de specificul persoanei și de specificul rolului pentru care se pregătește actorul. Antrenorul vedetelor Jason Walsh a explicat într-un video realizat de cei de la Vanity Fair cum i-a ajutat pe Bradley Cooper pentru rolul din American Sniper, pe John Krasinski pentru rolul din 13 Hours, pe Emily Blunt pentru rolul din Edge of Tomorrow, pe Alison Brie pentru rolul din GLOW și pentru Emma Stone pentru La La Land.

Jason a ales pentru exemplificare cinci transformări care să ne ducă prin plaja largă de tipuri de actori și de roluri pentru care a lucrat de-a lungul timpului. Antrenorul este recunoscut pentru transformările pe care le-a realizat, reușind să îl readucă în formă fizică excelentă pe Matt Damon pentru Jason Bourne. Jason este adeptul unor trupuri mai fibrate, de tipul Daniel Craig în filmele cu James Bond și mai puțin a tipului masiv gen Sylvester Stallone sau Arnold Schwarzenegger. Și asta se vede din rezultatele pe care le-a obținut de-a lungul timpului.

Dar mai bine mă opresc aici cu poveștile și las profesionistul să ne explice exact felul în care reușește să transforme starurile de la Hollywood pentru rolurile lor. Enjoy!

Foto & Video: Vanity Fair

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim