Cum a fost filmată bătălia epică de la Winterfell din Game of Thrones

Winterfell

HBO ne arată într-un video de 40 de minute de la filmări cum a fost concepută și pusă în practică în Winterfell cea mai epică scenă de luptă văzută (sau nu) vreodată la TV

Suntem în mijlocul ultimului sezon Game of Thrones și la începutul acestei săptămâni am primit unul din cele mai așteptate episoade ale acestui sezon, intitulat The Long Night. HBO a promovat acest episod promițând cea mai epică scenă de bătălie filmată vreodată pentru TV. Și toată lumea aștepta ca bătălia de la Winterfell să fie ceva nemaivăzut, având în vedere antecedentele producătorilor în materie de creat scene epice de luptă. Și din anumite puncte de vedere a și fost (dacă înțelegeți ce vreau să zic ).

Episodul „The Long Night” are o lungime de o oră si 22 de minute, iar filmarea bătăliei a durat nu mai puțin de 11 săptămâni. Da, ați citit bine, săptămâni. Filmările au avut loc în principal noaptea, pe un frig teribil. În ciudă condițiilor vitrege, actorii și echipă au făcut față cu brio, putând spune chiar că frigul din timpul filmărilor a ajutat la autenticitatea unora din interpretări. Scenariștii și șefii de departamente au fost prezenți la filmări pentru a încuraja actorii în cele 11 săptămâni extrem de dificile.

Mulți fani au acuzat acest episod că a avut imagini mult prea întunecate, neputând distinge exact ce se întâmplă pe ecran. Însă scenele de exterior pe timp de noapte sunt foarte dificil de tras. Totuși, problema nu a venit de aici, având în vedere că eu am reușit să văd episodul în condiții optime pe TV-ul meu de acasă. Problema e în cele mai multe cazuri de la TV. multe dintre televizoarele sau ecranele folosite pentru a vedea GoT sunt extrem de proaste și extrem de prost calibrate. Nu mă faceți să vă amintesc de efectul de motion-smoothing care strică imaginea filmelor pe televizoarele mai noi. Personal cred că „The Long Night” este unul din cele mai bune episoade GoT de până acum, și nu doar din punct de vedere tehnic.

Dar, cum spune românul, vorba lungă sărăcia omului, așa că mai bine las imaginile să vorbească. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim