Cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu, în competiție la Cannes

Corneliu Porumboiu

La Gomera, al șaptelea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, selecționat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Cannes

Joi dimineață au fost anunțate într-o conferință de presă susținută de Pierre Lescure, președintele festivalului, și Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, filmele care vor fi proiectate în selecția oficială a celei de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14-25 mai 2019. La Gomera, al șaptelea lungmetraj regizat de românul Corneliu Porumboiu, va fi proiectat în competiția oficială. În aceeași secțiune, pe lângă filmul lui Porumboiu, anul acesta vor concura filme regizate de Pedro Almodóvar, Terrence Malick, Xavier Dolan, Bong Joon-Ho, Ken Loach sau frații Dardenne.

Filmul spune povestea lui Cristi, un ofițer de poliție care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în București.

Ediția de anul acesta a festivalului va fi deschisă de filmul The Dead Don’t Die al lui Jim Jarmusch, iar în afara competiției vor putea fi văzute Rocketman, biopicul lui Dexter Fletcher despre viața și cariera lui Elton John, Family Romance LLC al lui Werner Herzog și Too Old to Die Young, serialul ultra-așteptat regizat de Nicholas Winding Refn.

Foto: Facebook.com / Vlad Cioplea

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim