S-au anunţat nominalizaţii la premiile Oscar 2015

Azi cei de la Academia Americană de Film, prin vocile regizorilor Alfonso Cuaron şi J.J. Abrams în prima parte, iar apoi cele ale actorului Chris Pine şi a Preşedintei Academiei Americane de Film Cheryl Boone Isaacs, au anunţat nominalizaţii pentru premiile Oscar de anul acesta.

Filmele care conduc la numărul de nominalizări anul acesta sunt The Grand Budapest Hotel şi Birdman cu câte 9 nominalizari. Le urmează îndeaproape The Immitation Game cu 8 nominalizări şi la egalitate cu câte 6 nominalizări American Sniper şi Boyhood. Mai departe vedem care sunt surprizele apărute între nominalizaţi, pe lângă certitudinile pe care le prevedea toată lumea.

Este pentru prima data din 1999 încoace când la categoriile pentru actori nu există niciun nominalizat de culoare. Multă lume se aştepta să apară pe lista nominalizaţilor măcar David Oyelowo, pentru intrepretarea lui Dr. Martin Luther King în Selma. Probabil memebrii Academiei au preferat să îl nominalizeze pe Bradley Cooper pentru rolul său din American Sniper, care primeşte a treia nominalizare în ultimii trei ani. La categoria Cea mai bună actriţă a venit surprinzător nominalizarea actriţei Marion Cotillard pentru rolul ei din filmul Two Days, One Night al fraţilor Dardenne, astfel scoţând-o din peisaj pe Jennifer Aniston, pe care toată lumea o dădea ca nominalizată sigură pentru rolul din Cake.

O altă semi-surpriză a fost alegerea lui Bennett Miller la categoria Cel mai bun regizor pentru Foxcatcher şi lipsa de pe listă a regizoarei de culoare Ava DuVernay, care a făcut o treabă foarte bună cu Selma. O altă mare surpriză a apărut la categoria Cel mai bun film de animaţie, de unde lipseşte dintre nominalizaţi The Lego Movie al celor de la Warner Bros.

Pentru a vedea lista completă a nominalizaţilor, accesaţi Oscar.go.com

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim