S-au anunţat masterclass-urile Transilvania Talent Lab

Ediţia cu numărul trei a Transilvania Talent Lab îşi va începe activitatea duminică, 1 iunie, în cadrul TIFF la Cluj-Napoca. Cei 15 participanţi vor avea o serie de întâlniri şi discuţi pe proiectele înscrise, vor primi feedback, sfaturi, idei pentru a-și cizela proiectele și pentru a merge mai departe. Astfel, ei vor întâlni diverse personalități din domeniu cu care vor aprofunda elemente legate de cele trei module de lucru ale TTL: modul 1 – Dezvoltare(dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

TTL_vizual_Masterclass

Dar pe lângă acestea, în fiecare an Transilvania Talent Lab ne prezintă o serie de masterclass-uri ţinute de profesionişti ai industriei de film, deschise publicului. Masterclass-urile vor debuta luni, 2 iunie, în aceeaşi locaţie, Mansarda Napoca 15. Mai jos aveţi programul masterclass-urilor TTL de anul acesta:

Luni, 2 iunie, 10.00 – 11.30, Mansarda Napoca 15
Masterclass Nik Powell // Scenaristică

Unul dintre cei mai renumiți și influenți producători din Marea Britanie, directorul National Film and Television School, vice-președinte în consiliul Academiei Europene de Film, Președinte al comitetului de film și membru al board-ului BAFTA. În anii 70, a înființat celebra casă de discuri Virgin Records, apoi, un deceniu mai târziu, Palace Productions, producând zeci de filme, printre care și Company of Wolves și Crying Game, de Neil Jordan, multi-nominalizat la Oscar. Cu compania sa Scala Productions a produs filme precum Fever PitchThe Neon BibleLadies in Lavandersau Calendar Girls.

Marți, 3 iunie, 10.00 – 11.30, Mansarda Napoca 15
Masterclass Peter Flinckenberg // Imagine

Unul dintre cei mai îndăzneți și experimentați directori de imagine din rândul tinerei generații de cineaști finlandezi. De-a lungul carierei sale, a lucrat ca D.O.P atât pentru filme de ficțiune, cât și pentru filme documentare. A semnat imaginea unor filme precum Concrete Night (regia Pirjo Honkasalo, 2013) sau Miss Blue Jeans (regia Matti Kinnunen, 2012).

Miercuri, 4 iunie, 16.15 – 18.15, Mansarda Napoca 15
Masterclass Karim Aïnouz  // Regie

Regizor și artist vizual de origine braziliano-argentiniană, Karim Aïnouz a semnat regia unor filme precum Madame Satã, Love for Sale, I Travel Because I Have to, I Come Back Because I Love You sau The Silver Cliff toate prezentate în festivaluri precum Cannes și Veneția. Ultimul i-a adus premiul pentru Cea mai bună regie la Rio de Janeiro Intl. Film Festival (2011). In 2012 s-a alăturat echipei de creație a proiectului Cathedrals of Culture – un documentar 3D care îl are pe Wim Wenders ca producător executiv și pe Aïnouz ca unul dintre regizori.

Joi, 5 iunie, 12.00 – 13.30, Mansarda Napoca 15
Masterclass Peter Webber  // Regie

Debutul său în lung metraj a fost unul răsunător. Girl with a Pearl Earring, cu Scarlett Johansson si Colin Firth în rolurile principale, i-a adus numeroase laude, 3 nominalizări la Oscar, două la Globurile de Aur și 10 la Premiile BAFTA. Apoi, Peter Webber s-a lăsat convins de Dino de Laurentiis să regizeze Hannibal Rising, iar în 2012 a regizatEmperor, cu Metthew Fox și Tommy Lee Jones, film câștigător al Audience Award (locul 2) la Palm Springs Intl. Film Festival. În prezent se află în post-productie cu documentarul 10 Billion.

Joi, 5 iunie, 15.00 – 16.45, Mansarda Napoca 15
Masterclass Katriel Schory  // Regie în producții low budget

Este Director Executiv al Israel Film Fund din 1999. Principala instituție de finanțare a cinematografiei israeliene, Israel Film Fund sprijină, încurajează și promovează productia de film din Israel. Katriel Schory a fondat propria casă de productie de film în 1984 – BELFILMS LTD, cu care a produs peste 200 de filme de lung metraj, ficțiune și documentare, seriale de televiziune și co-producții internaționale.

Mai multe detalii despre invitații Masterclass-urilor TTL 2014 găsiți aici: http://tiff.ro/ttl/masterclass

Sursa foto: Facebook.com

 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim