TIFF: Week-end la Castel

Mai avem o zi până începe TIFF-ul şi două zile până la una din cele mai aşteptate secţiuni al festivalului, şi anume Weekend la Castel, care se ţine de câţiva ani la Castelul Banffy.

Vom avea un week-end pentru toată familia anul acesta la Castelul Banffy de la Bonţida, în 31 mai şi 1 iunie. Vom avea jocuri, ateliere, activităţi sportive, spectacole, magie, toate acestea între orele 11 şi 19 pentru cei mici. Seara de la 21:45 pentru cei mari vor fi proiecţii în aer liber.

Într-un orășel improvizat în curtea castelului, cei mici vor învăța cum să se descurce singuri într-o lume care imită lumea oamenilor mari. Copiii vor învăța meserii, vor experimenta postura de angajat și vor primi o recompensă pentru munca lor. Apoi, cu ce au adunat, vor putea achita taxele pentru activitățile recreative/distractive și se vor putea bucura de jocurile special pregătite pentru ei. Sâmbătă, 31 mai, de la 14.00, muzicienii polonezi de la Male Instrumenty, renumiți pentru concertele la instrumente improvizate, vor veni să le arate copiilor cum poți crea muzică din obiecte reciclabile. Programul Weekend la Castel pentru copii este realizat cu sprijinul Playful Learning.

frumoasele_vacante_still_1

Sâmbătă, 31 mai, de la 21.45, la Bonțida va fi proiectat Bolondos vakáció/ Frumoasele vacanțe, de Karoly Makk, o comedie româno-maghiară din 1967 despre un tânăr chipeș care se îndrăgostește de o româncă, într-o vacanță pe malul lacului Balathon, cu Florin Piersic, Ion Dichiseanu și Ilinca Tomoroveanu. Respectatul regizor maghiar Károly Makk a fost selecționat de cinci ori la Festivalul de la Cannes și a câștigat numeroase premii cu filmele sale. Duminică, de la aceeași oră, e programată proiecția aniversară a filmului 1984, în regia lui Michael Radford, la 30 de ani de la premieră. Adaptarea excelentului roman al lui George Orwell îi are pe John Hurt și Richard Burton în distribuție.

Sursa: Tiff.ro

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim