“Palatul Pionierilor” al lui Bobby Păunescu, selecţionat la Sundance

În această seară au mai fost anunţate noi filme selecţionate la Festivalul de Film Sundance, ediţia 2015. Printre acaeste noi filme anunţate ne sare în ochi Palatul Pionierilor B’92, un film care are acţiunea în zilele “sălbatice” de după revoluţia din decembrie 1989, când un grupo de adolescenţi deschid o discotecă în liceul la care studiază, speriaţi fiind de o vizită la un bordel local şi zvonurile despre o epidemie de SIDA. Astfel filmul lui Bobby Păunescu se alătură filmului Chuck Norris vs. Communism, care a fost anunţat în urmă cu aproape două săptămâni în competiţia oficială a festivalului, la categoria Documentar Internaţional .

Palatul Pionierilor B’92 este un film experimental care are în echipă în mare parte studenţi de la Mandragora Film Academy şi este regizat de Bobby Păunescu. Acesta a mai regizat Francesca şi este producătorul unor filme de succes româneşti ca Moartea domnului Lăzărescu, După dealuri sau Closer to the Moon.

Printre alte titluri anunţate în această seară figurează A Walk in the Woods care îl are în rolul principal pe fondatorul Sundance Robert Redford şi căruia i se adaugă în distribuţie Nick Nolte, Emma Thompson şi Nick Offerman. True Story îl are în rolul principal pe Jonah Hill în rolul unui reporter căzut în dizgraţie al celor de la New York Times care îl întâlneşte pe Christian Longo (James Franco), acuzat de crimă, care îi fură identitatea reporterului.

Ediţia din 2015 a Festivalului de Film Sundance va avea loc între 22 ianuarie şi 1 februarie în Park City, Salt Lake City, Ogden şi Sundance, în statul Utah. Pentru această ediţie au fost alese 118 lungmetraje reprezentând 29 de ţări, dintre care 45 de regizori debutanţi, 19 dintre aceştia aflându-se în cele 4 secţiuni ale competiţiei. Din 118 lungmetraje care vor rula în cadrul festivalului, 103 vor fi premiere mondiale. În prima zi a festivalului, 22 ianuarie 2015, vor fi proiectate câte un film din fiecare secţiune a competiţiei oficiale, plus un program de scurtmetraje.

Sursa foto: Facebook.com

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim