Noul film din seria Bond afectat de hacking-ul Sony Pictures

Ultima victimă a spargerii serverelor celor de la Sony Pictures este noul film din seria James Bond, întrucât scenariul Spectre împreună cu o serie de mailuri între producători şi reprezentantii studiourilor au ajuns online ieri. Un moment destul de prost pentru scurgerea acestor detalii, având vedere că filmul tocmai au început filmările săptămâna asta.

Cu câteva zile în urmă primele informaţii despre Spectre au apărut în cadrul unor e-mailuri trimise de şeful MGM Jonathan Glickman şi care au fost dezvăluite de hacker, din care aflăm că bugetul iniţial pentru noul film 007 era undeva în jurul sumei de 350 milioane $ (cee ace l-ar fi făcut cel mai scump film din serie), dar că studioul a reuşit să îl micşoreze la “doar” 250 milioane $. De asemenea preşedintele MGM a sugerat schimbări pentru anumite scene astfel încât să mai micşoreze sumele necesare respectivelor scene. Se pare că Barbara Broccoli, cea care deţine drepturile asupra francizei Bond, a avut nişte răspunsuri destul de dure la adresa mailurilor lui Glickman despre reducerile de costuri.

Regizorul Sam Raimi a încercat să ajute la economii, încercând să îl distribuie pe Andrew Scott (Sherlock) în rolul şefului direct al lui Bond în locul lui Chiwetel Ejiofor (12 Years A Slave), care fusese distribuit iniţial, astfel făcând o economie de 1 milion $ (diferenţa de salariu între cei doi).

În emailurile date publicităţi de către hackeri apare numele Ernst Stavro Blofeld ca posibil personaj negativ al filmului, deşi nicăieri în scenariul ajuns online nu apare acest nume. Blofeld este un personaj negativ care apare atât în romanele lui Fleming, cât şi în câteva dintre filmele din seria Bond în care a fost întruchipat de mai mulţi actori precum Telly Savalas (On Her Majesty’s Secret Service) sau Donald Pleasance (You Only Live Twice). Dacă ne gândim că Blofeld este şeful SPECTRE, e logic ca el să fie principalul erou negativ al filmului. Doar că cei de la Gawker, care au citit scenariul care a ajuns pe net spun că nu apare numele acesta deloc în scenariu.

O altă problema majoră a filmului se pare că o reprezintă scenariul. După ce că anul acesta a participat prin mai multe sesiuni de rescrieri, ultima fiind raportată chiar în noiembrie. Dacă aveţi chef de spoilere, puteţi citi o descriere amănunţită a intrigii filmului AICI. Din mailurile scurse online vedem că majotitatea şefilor au fost extrem de mulţumiţi de primele două acte ale filmului. După ei în momentul în care apare personajul Heinrich Stockmann, interpretat de Christoph Waltz, totul o cam ia razna în scenariu. De notat că mailurile în care se discută de problemele cu cel de-al treilea act dateaza din octombrie, iar de atunci s-a mai trecut printr-o fază de rescriere a scenariului. Rămâne să aşteptăm lansarea filmului de la sfârşitul anului viitor pentru a vedea exact cum va arăta filmul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim