Cele mai bune 12 seriale din 2014 (un top subiectiv)

Am ajuns la jumătatea lunii decembrie şi a venit timpul să ne uităm în urmă şi să începem să facem topuri, că doar toată lumea le face. Primul top pe care îl avem pentru anul acesta e topul celor mai bune seriale ale anului. De ce să ne legăm de seriale, de ce să nu facem topul celor mai bune filme? Staţi liniştiţi, va veni şi topul filmelor. Dar în ultimii ani, o dată cu tranziţia făcută de tot mai mulţi oameni (actori, regizori, etc.) către televiziune, am început să avem tot mai multe seriale de calitate. Aşa că un top cu cele mai bune seriale ale anului ar trebui să stea lângă topul celor mai bune filme. După cum spuneam şi în titlu, e un top subiectiv, aşa că nu aruncaţi cu pietre.

 1. The Knick

Serialul celor de la Cinemax produs şi regizat de Steven Soderbergh şi cu Clive Owen în rolul principal ne arată atât viaţa profesională cât şi cea personală a Dr. John W. Thackery (Owen) şi a echipei de la un spital inspirat din Spitalul Knickerbocker din New York la începutul secolului XX.

 1. True Detective

Creat de Nic Pizzolatto pentru cei de la HBO, primul sezon i-a avut în rolurile principale pe câştigătorul premiului Oscar Matthew McConaughey şi pe Woody Harrelson şi ne arată ancheta efectuată de doi detectivi din Louisiana (McConaughey şi Harrelson) care caută un criminal în serie pe parcursul a şaptesprezece ani.

https://www.youtube.com/watch?v=TXwCoNwBSkQ

 1. The Good Wife

Serialul celor de la CBS se află în acest moment la sezonul cu numărul 6, însă devine din ce în ce mai bun. De peste 5 ani în grilă, povestea centrală a serialului e destul de cunoscută: acţiunea se focusează pe Alicia Florrick (Julianna Marguiles) care este nevoită să revină la jobul de avocat după ce a fost casnică timp de 13 ani după ce soţul său, fost Procuror General, a fost încarcerat şi implicat în scandaluri de corupţie şi sexual. Începând dins ezonul trecut, serialul a lăsat în urmă eticheta de procedural, luând tot mai mult forma unui serial cu intrigă care se întinde pe mai multe episoade.

https://www.youtube.com/watch?v=-EYaEsW5sE0

 1. House Of Cards

Serialul celor de la Netflix, de fapt primul serial lansat de serviciul de streaming, a scris istorie în 2013 când şi-a lansat toate cele 13 episoade ale primului sezon în aceeaşi zi. Creat de David Fincher (Gone Girl, Se7en) şi cu Kevin Spacey în rolul principal, serialul a fost un pariu câştigător al celor de la Netflix, primind nenumărate laude din partea criticilor şi a publicului deopotrivă. O adaptare a unei miniserii britanice create de BBC în anii ’90, serialul spune povestea lui Frank Underwood, un democrat care după ce este trecut cu vederea pentru postul de Secretar de Stat concepe un plan elaborat pentru a ajunge intr-o poziţie de putere.

 1. Louie

Louie e un serial de comedie American creat de celebrul comic Louis C.K. care are şi rolul principal, o versiune a lui ficţionalizată. Serialul are un format destul de atipic pentru un serial de televiziune, un episode fiind format din mai multe scene care par neconectate între ele, întrerupte de numere de stand-up. Serialul este un success de public şi de critică şi a câştigat de două ori premiul Emmy pentru scenariul unui serial de comedie (pe lângă multe alte nominalizări pentru actori, regie, scenariu).

 1. Orange Is The New Black

Al doilea serial original lansat de cei de la Netflix în 2-13 după House of Cards, Orange is the New Black e o dramedie bazată pe cartea de memorii Orange is the New Black: My Year In a Women’s Prison de Piper Kerman. De asemenea un serial foarte apreciat de public şi de critica de specialitate (a avut multe nominalizări la premiile Emmy), Orange is the New Black ne spune povestea unei femei bisexuale din New York care este condamnată la 15 luni intr-o închisoare federal pentru transportul unei valise de bani din droguri către o iubită (Laura Prepon).

 1. Fargo

Serialul bazat pe filmul fraţilor Coen din anii ’90 a fost văzut ca un concurent serios pentru True Detective al celor de la HBO mai ales prin prisma starurilor de film care au roluri principale, Billy Bob Thornton şi Martin Freeman. A câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună miniseries şi ccea mai bună regie pentru o miniserie, pe lângă alte 15 diferite nominalizări, printer care şi cea pentru scenariu. Chiar dacă aţi văzut sau nu filmul pe care e bazat, Fargo e un serial pe care vi-l recomandăm cu cea mai mare căldură.

 1. Silicon Valley

Serialul celor de la HBO este un sitcom despre şase tineri care înfiinţează un start-up în Silicon Valley. Serialul a fost primit foarte bine de publicul general, dar a fost desfiinţat de Elon Musk (cofondator PayPal, Tesla Motors), care spune că serialul nu portretizează foarte precis inginerii software care lucrează în Silicon Valley. Cu toate astea, Silicon Valley e unul din cele mai amuzante seriale din ultimi ani, aşa că apare la noi pe listă.

 1. The Americans

Un serial dramatic produs de un fost ofiţer CIA, The Americans e un serial cu acţiunea bazată în anii ’80 în timpul Războiului Rece şi ne spune apovestea unui cuplu de agenţi KGB care pozează ca un cuplu de americani care trăieşte în suburbiile Washington D.C. cu copiii lor care nu ştiu nimic şi îl au ca vecin pe agentul FBI Stan Beeman. Serialul se bazează pe viaţa personală şi profesională a celor doi soţi Jennings, dar încorporează si evenimente reale în poveste.

 1. Sherlock

Sherlock e un serial britanic care ne gface cunoştinţă cu un Sherlock Holmes adus în zilele noastre şi interpretat magistral de Benedict Cumberbatch. Serialul a primit nenumărate nominalizări la premii, câştigând anul acesta premiile Emmy pentru cel mai bun scenariu pentru o miniserie, cel mai bun actor într-un rol principal într-o miniserie pentru Benedict Cumberbatch şi premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar intr-o miniserie pentru Martin Freeman.

 1. Hannibal

Hannibal e un serial aflat la limita dintre thriller psihologic şi horror, dezvoltat de Bryan Fuller pentru cei de la NBC. Serialul conţine personaje şi elemente care apar în Roman Red Dragon al lui Thomas Harris şi se bazează pe relaţia dintre specialistul FBI Will Graham (Hugh Dancy) şi Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) un psihiatru care e destinat să ajungă cel mai crunt inamic al lui Graham. Serialul este foarte apreciat de critici, mai ales datorită interpretări actorilor şi al stilului vizual şi în ciuda ratingurilor nu foarte strălucite a fosr reînnoit pentru un al treilea sezon.

 1. Transparent

Transparent e un serial lansat de Amazon Studios pe platforma lor de streaming şi care îl are în rolul prioncipal pe Jeffrey Tambor în rolul unui transsexual. Serialul este de asemenea foarte bine primit de fani şi de critic deopotrivă şi ridică ştacheta materie de neconentional intr-un serial de televiziune> După noi, acesta este cel mai bun serial nou al sezonului de toamnă 2014.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim