Sony a anulat lansarea filmului “ The Interview”

În urma spargerii serverelor şi a ultimelor ameninţări, cei de la Sony au decis să anuleze lansarea filmului The Interview, cu Seth Rogen şi James Franco.

Totul a început luna trecută, când un grup de hackeri autointitulat #GOP (Guardians of Peace) a spart serverele celor de la Sony Pictures Entertainment şi a furat material confidenţiale. În urma acestui eveniment, de atunci online au apărut diverse emailuri, date confidenţiale ale angajaţilor şi colaboratorilor, dar şi 5 filme care au fost lansate online, printre care Fury cu Brad Pitt şi Annie, producţie care are lansarea în ziua de Crăciun. După cum spuneam AICI, scenariul Spectre, următorul film din seria James Bond, este unul din lucrurile ajunse online în urma atacului. Printre alte lucruri, multe orgolii au fost călcate în picioare, având în vedere detaliile picante care au ajuns la public şi remarcile nu tocmai flatante făcute de către şefa Sony Amy Pascal la adresa multor staruri (Leonardo DiCaprio, Adam Sandler, Angelina Jolie, etc.), producători (Harvey Weinstein) şi nu numai. Multe telefoane de scuze au fost făcute ulterior de către posibil viitoarea fostă şefă Sony Pictures.

Atacul a fost legat de către cei de la Sony de guvernul Nord-Coreean, nemulţumit de filmul The Interview, în care se încearcă asasinarea liderului lor, Kim Jong-un. În urmă cu câteva zile hackerii au promis un “Cadou de Crăciun” care să pună Sony Pictures pe butuci. Ulterior au fost făcute ameninţări cu incidente de tipul “11 septembrie” asupra cinematografelor în care va rula filmul. În urma acestor ameninţări şi a presiunilor făcute de celelalte studiouri care vor avea filme lansate în aceeaşi perioadă cu The Interview, cele mai mari 5 lanţuri de cinematografe din Statele Unite au anunţat că nu vor proiecta filmul.

În urma acestor decizii, iniţial cei de la Sony au decis să lanseze filmul pe platformele VOD (Video-on-Demand), dar apoi au decis să nu mai lanseze filmul în niciun fel, nici macar pe DVD. Dar de ce au luat decizia asta? Mai ales că cu o lansare pe platformele VOD combinată cu lansare pe DVD şi Blu-Ray aveau mari şanse să-şi recupereze măcar investiţia în film (chiar mai mult de atât având vedere scandalul din jurul filmului). Dar se pare că pentru a beneficia de o poliţă de asigurare pentru film, cei de la Sony au trebuit să nu lanseze filmul deloc. Şi e păcat, căci cei ce l-au văzut deja spun că e cu adevărat amuzant. Hai să vedem acum care au fost costurile pentru The Interview:

  • Bugetul de productie: aprox 45 milioane $
  • Bugetul de marketing pentru SUA:  aprox 35 milioane $
  • Bugetul de marketing international: 10 – 12 milioane $

5 – 6 milioane $ din bugetul de marketing ar putea fi recuperaţi, fiind costul marketingului în perioada de acum până la lansare. Dar totuşi, având în vedere că suntem doar cu o săptămână înaintea datei la care trebuia lansat filmul, prtobabil nu se vor recupera banii ci se va duce respectivul buget pe promovare pentru alte filme Sony ce vor fi lansate, foarte probabil pentru Annie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim