infiniTIFF 2019 – Influența tehnologiilor disruptive asupra filmului

infiniTIFF revine cu o a 3-a ediție, programată în perioada 1-8 Iunie 2019, în cadrul Festivalului Internațional de FilmTransilvania, iar anul acesta secțiunea este dedicată viitoruluiconținutului audiovizual. Împreună cu invitați internaționali, încercăm sădefinim modul în care transformările digitale și tehnologiile disruptive alemomentului influențează nu doar mobilitatea publicului și modul în carecomunică acesta, ci și cultura și divertismentul, ca domenii integrale. Programulinclude infiniTIFF Summit,o conferință de jumătate de zi despre producția virtuală si viitorul muncii, șiinfiniTIFF Workshop,un eveniment colaborativ cu participarea stakeholderilor locali din diferiteindustrii. În plus, zona de VRCinema va include și la această ediție o selecție generoasă defilme, producții recente dar și câteva „clasice”, oferind publicului un setdivers de experiențe. Programul este susținut de Banca Transilvania.

infiniTIFF 2019 își propune, în principal, să stimulezeantreprenoriatul clujean în direcția producției virtuale pentru film, jocurivideo, animație și tehnologie audiovizuală, completând  proiectul Cluj Future of Work.

În acest sens, infiniTIFF Workshop caută să exploreze în profunzime nevoile și aspirațiileprincipalilor actori locali implicați în producția audiovizuală. Pentru ojumătate de zi, pe data de 2 iunie, antreprenori vizionari, factori decizionalidin artă, cultură și mediul academic din Cluj, vor explora oportunitățiantreprenoriale și forme de colaborare interdisciplinară în producțiaaudiovizuală. Rezultatul va fi ManifestulinfiniTIFF, un document cu direcții de acțiune clare pentru autorități,creativi și antreprenori, care va fi prezentat și supus dezbaterii publice la infiniTIFF Summit.

infiniTIFF Summit – întâlnirea profesioniștilor din industriile creative cu experții în tehnologie

Programat pentru 6 iunie, la Centrul de conferințePlatinia, infiniTIFF Summit seadresează profesioniștilor din cinematografie, business, IT, tehnologie șidesign. Printre invitații speciali ai conferinței se numără Guido van Nispen, editorulthink-tank-ului Silicon Valley i4j, Jean-ColasPrunier, fondator PocketStudio și expert mondial în dezvoltarede software pentru producția de filme digitale, Mikael Windelin, producător independent și specialist VFX,Hermione Flynn șiDavid Bennet, fondatoriMimic Production și pionieri în industria 3D, alături de AnamariaVrabie și Ovidiu Cîmpean (Cluj), cele două forțedin spatele proiectului european Cluj Future of Work, care analizează evoluțialocurilor de muncă și a competențelor profesionale în economia locală.  Programulcomplet al evenimentului aici: www.tiff.ro/infinitiff/summit.

Producția virtuală poate să eficientizeze producția defilm din punct de vedere financiar, dar și al conținutului, iar crearea rețelelorlocale dinamice este vitală pentru a putea derula proiecte majoreinternaționale. E nevoie ca cinematografia, jocurile video și tehnologia săabordeze noi moduri mai eficiente de a colabora. infiniTIFF Summit își asumarolul de platformă în care, cu ajutorul expertizei internaționale majore decare fiecare invitat se bucură, aceste direcții pot fi discutate, iar soluțiilepot fi găsite împreună. În plus, printr-un forum de pitching deschis, oriceantreprenor, freelancer, cercetător sau creativ din domeniul audiovizual vadispune de șansa de a prezenta produse, servicii, abilități sau nevoi specifice.

Biletele pentru infiniTIFF Summit sunt disponibile aici: bit.ly/2JsBTsd

Spread the love

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim