Cristian Mungiu, cea mai mare sumă primită la concursul CNC

La aproape un an după ce primea cea mai mare finanţare din a doua sesiune a concursului CNC 2013 pentru RMN, în sumă de aproximativ 1 milion de euro, Cristian Mungiu conduce din nou topul regizorilor care primesc finanţare şi la a doua sesiune din 2014, cu 1.910.000 lei pentru Fotografii de familie. Pe lângă Mungiu, la capitolul lungmetraj au mai primit finanţare Radu MIhăileanu (1,3 milioane lei pentru Povestea iubirii), Florin Şerban (1,2 milioane lei pentru America), Paul Negoescu (1 milion lei pentru Never Let It Go) şi Constantin Popescu (950.000 lei pentru Pororoca).

La capitolul debut în lungmetraj, CNC i-a desemnat câştigători pe Hadrian Marcu (997.000 lei pentru Firesc), Mehmet Can Mertogly (543.000 lei pentru Album) şi Ivana Mladenovic (860.000 lei pentru Soldaţii). Din juriul pentru ficţiune au făcut parte regizorul Radu Jude, scenaristul Alex Baciu, criticii de film Florin Barbu şi Mihai Fulger şi producătorul Călin Furtunescu.

Nicio animaţie nu a obţinut finanţare la această sesiune. La categoriile documentar şi scurtmetraj au fost trei, respective şase câştigători, iar pentru dezvoltare de scenariu au primit finanţare 5 proiecte. Suma totală alocată acestei sesiunid efinane a fost de 12 milioane lei, iar un singur proiect putea câstiga maxim 20% din total. Lista completă a proiectelor câştigătoare poate fi studiată AICI.

Sursa: CNC

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim