Cum a fost creat robotul inteligent din Chappie

Regizorul Neill Blomkamp a luat cu asalt lumea filmului în 2009, când a lansat primul său lungmetraj District 9 şi a confirmat cee ace ştiau mulţi dintre cei ce i-au văzut scurtmetrajele, anume că posedă talentul şi viziunea necesare pentru a revoluţiona un gen cinematografic cu mulţi fani în întreaga lume, şi anume filmele S.F.

Blomkamp a colaborat şi la acest film cu Image Engine şi Weta Workshop pentru designul roboţilor şi efectele special din film şi cu actorul Sharlto Copley (District 9, Elysium), cel care l-a interpretat pe Chappie pe platourile din Johannesburg şi Vancouver. Mai jos vedem o prezentare făcută de cei de la fxguide pentru Wired despre munca depusă de cei de la Image Engine şi Weta Workshop.

Spre deosebire de multe alte filme din zilele noastre, Chappie a fost filmat în locaţie, astfel că responsabilii cu efectele speciale nu au avut de recreat locaţii întregi, nu au avut scene cu multe xplozii sau distrugeri masive. Marea parte a muncii lor a reprezentat-o crearea roboţilor. Ca idee, doar pentru aducerea la viaţă a lui Chappie a fost nevoie de 200 de oameni care au muncit un an întreg, totul pemntru a-l face să pară cât mai uman şi să transmit asta şi publicului. Neill Blomkamp a mers într-o altă direcţie faţă de captura folosită la Rise of the Planet of the Apes şi l-a pus pe Sharlto Copley, echipat într-un costum gri, să interpreteze scenele împreună cu actorii, astfel incât ceilalţi să aibă o prezenţă fizică în faţa lor la care să reacţioneze. Apoi, folosind keyframing, echipa de efecte vizuale i-a transformat mişcările CGI după care l-au eliminate din scenă cadru cu cadru.

Chappie rulează de vineri în cinematografele din toată ţara, distribuit de InterComFilm Distribution. Este regizat de Neill Blomkamop, iar în distribuţie îi găsim pe lângă Sharlto Copley în rolul robotului şi pe Dev Patel (Slumdog Millionaire), Hugh Jackman şi Sigourney Weaver.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim