Cât de grea e filmarea unei scene de sex?

Cred că multă lume se întreabă cum se desfăşoară filmările unei scene de sex în filme şi la fel de multă lume crede că pasiunea pe care o vedem pe ecran există şi pe platou la filmări. Dar când intrebi actorii cum e, afli că de fapt e exact pe dos. Faptul că filmezi o scenă în faţa camerelor şi în faţa unei echipe numeroase, în scenă joci cu o persoană aproape necunoscută şi trebuie să şi urmezi indicaţiile regizorului creează o atmosferă ciudată, încărcată. Atmosferă în care tu trebuie să mimezi pasiunea pe care spectatorul trebuie să o simtă când priveşte filmul.

Dar dacă în schimb îi întrebi pe cei care stau în spatele camerelor, povestea şi percepţia asupra scenelor de sex poate fi radical diferită. Cei de la New York Times au discutat cu cinci oameni care au lucrat astfel de scene: actriţa Amy Schumer , regizorul şi producătorul Judd Apatow (This is 40, Knocked Up, Girls), Adrian Lyne (Fatal Attraction, Indecent Proposal), directorul de imagine Seamus McGarvey (Fifty Shades of Grey) şi Sarah Treem (creatoarea serialului The Affair). Cei cinci au dezvăluit diferite trucuri pentru filmarea scenelor fierbinţi, dar şi povestioare din experienţa lor pe platourile de filmare.

Vedem mai jos câteva din secretele la care se recurge la filmarea scenelor de sex, după cum le-au dezvăluit cei cinci pentru New York Times:

  • Muzica şi alcoolul ajută

Pentru scenele de sex din viitorul ei film Trainwreck actriţa Amy Schumer a ascultat muzica lui Beyonce în rulota ei înainte de filmare, iar în timpul filmării unei scene de sex între James McAvoy şi Keira Knightley pentru Atonement pe platou mergea Come to me a lui Mark Lanegan şi PJ Harvey; dar de multe ori muzica nu ajunge, exemplu fiind Glenn Close şi Michael Douglas care înaintea scenelor de sex din Fatal Attraction îşi făceau plinul de şampanie şi cocktailuri.

  • Filmările sunt rapide şi stresante

McGarvey a spus că pentru scenele de sex din Fifty Shades of Grey a filmat cu câte două camere în acelaşi timp, pentru a scurta timpul filmărilor şi numărul dublelor; iar Lyne a filmat scenele cu Woody Harrelson şi Demi Moore din Propunere Indecentă cu un obiectiv care să îi permit să prindă o combinaţie de cadre largi şi strânse, fără a opri actorii; ideal e să termini cât mai rapid filmarea acestor scene, înainte ca actorii să îsi atingă limita de rezistenţă.

  • Unii actori se excită

Deşi actorii spun că filmările scenelor de sex sunt grele şi nu se poate ca vre-unul dintre ei să se excite, regizorii spun că se întâmplă şi face parte din natura jobului; regizorul Wild spune că deşi nu a văzut actori care să aibă erecţie, totuşi a văzut tipi care să fie cât de cât excitaţi; oricât de tehnic ar părea că se execută filmările până la urmă actorii sunt şi ei oameni, stau dezbrăcaţi şi se ating, deci e de inţeles că mai apar şi astfel de situaţii.

  • Nuditatea poate fi falsificată

Nuditatea poate fi de multe ori falsificată, ca exemplu Dakota Johnson a folosit o dublură pentru fund în Fifty Shades of Grey, plus că atât ea cât şi colegul de platou Jamie Dornan au purtat anumite petice care le acopereau organele genitale; de asemenea, tot pentru Dakota Johnson a trebuit să fie adăugat în post-producţie păr pubian; însă sunt actori care merg în anumite scene complet nud, un exemplu fiind Michael Douglas în Fatal Attraction care într-o scenă a avut testiculele vizibile câteva fracţiuni de secundă, însă nu s-au putut tăia cadrele respective.

  • Actorii pot fi îngrijoraţi despre trupul lor

Lyne spune că a avut în filmele sale actori îngrijoraţi de bărbăţia lor (chiar dacă nu avea niciun motiv) şi a reuşit cu greu să îl convingă că nu are motive de îngrijorare; sau a avut într-o scenă de sex o actriţă de 35 de ani care încerca să impună din ce unghiuri să fie filmată, gen să nu i se vadă sânii când e întinsă pe spate, etc.

Foto: Demi Moore – Indecent Proposal

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim