VIDEO: Scurtmetrajul original Whiplash

Whiplash, filmul lui Damien Chazelle care a avut parte de 5 nominalizări la premiile Oscar de anul acesta, are o poveste foarte intersantă despre drumul parcurs de la scenariu până la câştigarea a trei premii Oscar în urmă cu zece zile, poveste pe care o puteţi citi AICI.

Iată că între timp a apărut online scurt-metrajul cu care Damien Chazelle a câştigat marele premiu la Sundance în 2013 şi care mai apoi s-a dezvoltat în filmul care cucerea marele premiu pentru lung-metraj la Sundance peste doar un an. Practic scurtmetrajul a fost un fel de preview asupra lung-metrajului, tras pentru că Chazelle nu a putut strange 3 milioane $ pentru producerea lungmetrajului. Astfel, a hotărât să transforme trei scene din lungmetraj într-un scurtmetraj de 18 minute cu care s-a prezentat la Sundance. Restul, cum se spune, e istorie.

Mai jos avem scurtmetrajul, cu acelaşi J.K. Simmons în rolul profesorului şi cu Johnny Simmons (fără legătură cu J.K.) în rolul lui Andrew Neyman, deşi l-a vrut din start pe Miles Teller pentru rol (acesta filma Divergent în perioada filmărilor scurtmetrajului).

https://www.youtube.com/watch?v=ZIl-TagNRiE

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim