Once Upon a Time in Hollywood, marele câștigător la Globurile de Aur 2020

Once Upon a Time in Hollywood și 1917 la capitolul filme, Succession, Fleabag și Cernobyl la capitolul TV, marii câștigători la Globurile de Aur 2020

Duminică noapte a a vut loc la Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills ceremionia de decernare a premiilor Globurile de Aur 2020, premiile oferite în fiecare an de Asociația Presei Străine de la Hollywood. Anul acesta prezentator a fost nimeni altul decât Ricky Gervais, care revine în acest rol după edițiile din 2010, 2011, 2012 și 2016. Aș putea spune că din nou nu am avut parte de o dominare clară la numărul de premii câștigate, însă ca de obicei am avut parte atât de surprize cât și de certitudini sau măcar confirmări ale favoriților.

Once Upon a Time in Hollywood poate fi considerat marele câștigător al serii, având în vedere că a luat cele mai multe premii, trei la număr, toate la categorii importante. Filmul lui Tarantino a luat premiile pentru cel mai bun film de comedie, cel mai bun scenariu (Quentin Tarantino) și cel mai bun actor în rol secundar (Brad Pitt). Surpriză a fost premiul pentru cel mai bun film dramă, luat de 1917, filmul despre Primul Război Mondial al lui Sam Mendes, care a luat fața unor filme cotate ca favorite, ca The Irishman sau Joker.

Sam Mendes a surprins când a luat premiul pentru cel mai bun regizor (1917), unde favoriți erau văzuți de departe Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood) și Martin Scorsese (The Irishman). Filmul lui Scorsese a plecat acasă cu mâna goală, în timp ce Joker a primit două premii: așa cum toată lumea anticipa, premiul pentru cel mai bun rol masculin într-un film dramă (Joaquin Phoenix) și premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Așa cum era de așteptat, cel puțin din punctul meu de vedere, Parasite al lui Bong Joon-ho a luat premiul pentru cel mai bun film străin.

O altă surpriză a venit la categoria cel mai bun actor într-o comedie, unde Taron Egerton a câștigat pentru felul în care l-a interpretat pe Elton John în Rocketman, o categorie unde favoriți erau Eddie Murphy (My Name is Dolemite) și Leonardo Dicaprio (Once Upon a Time in Hollywood). Renee Zelwegger a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal într-un film dramă pentru interpretarea ei cameleonică din filmul Judy, în care o interpretează pe cântăreața și actrița Judy Garland. Awkwafina a luat premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal într-o comedie pentru rolul ei din The Farewell, film in care interpretează o tânără care organizează o nuntă falsă pentru a-i face pe plac bunicii sale care e pe moarte. La capitolul cel mai bun film de animație, suprinzator animația stop-motion Missing Link a reușit să ia fața blockbusterelor Disney Toy Story 4 și The Lion King.

La capitolul seriale și mini-serii, Succession a luat premiul pentru cel mai bun serial dramă, Fleabag a fost declarat cel mai bun serial de comedie, în timp ce Chernobyl, senzația anului trecut, a luat premiul pentru cea mai bună miniserie. Fiecare dintre ele a mai luat și câte un premiu de interpretare: Brian Cox a luat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial dramă (Succesion), Phoebe Waller-Brodge a luat premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie (Fleabag), în timp ce Stellan Skarsgård a luat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial sau miniserie (Chernobyl). Așa cum era de așteptat, Russell Crowe a luat premiul pentru cel mai bun actor într-o miniserie pentru interpretarea lui Roger Ailes în The Loudest Voice și Olivia Coleman a luat premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial dramă pentru The Crown.

Lista completă a câștigătorilor la Globurile de Aur 2020 poate fi consultată AICI.

Spread the love

One thought on “Once Upon a Time in Hollywood, marele câștigător la Globurile de Aur 2020”

  1. Pingback: Scenariile celor mai bune filme din 2019 libere la descărcat | Facem Film
  2. Trackback: Scenariile celor mai bune filme din 2019 libere la descărcat | Facem Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim