Actriţă dată în judecată pentru că a refuzat să filmeze scene de sex

Cei de la The Hollywood Reporter ne aduc cea mai bizară ştire a începutului de săptămână din industrie. O actriţă a fost dată în judecată de o companie de producţie pentru daune de 85.000$ fiindcă a refuzat să joace nud o scenă de sex.

anne greene

Numele actriţei este Anne Greene. În 2012 aceasta a chemat în instanţă pe cei de la Time Warner, HBO, Cinemax şi o companie de producţie numită True Crime LLC în care susţine că a fost foţată să filmeze scene nud, hărţuită sexual şi că a lucrat într-un mediu periculos. Interesant este că acum, cu două luni înaintea începerii procesului, cei de la True Crime au chemat-o pe actriţă judecată pentru că nu a respectat aşa numitul “Nudity Rider”, un fel de contract în care actorul îşi dă acordul dacă şi în ce condiţii va fi filmat nud sau în scene de sex.

Cei de la True Crime au început în 2011 producţia unui serial tv numit Femme Fatales pentru Cinemax, canalul celor de la HBO (deţinuţi la rândul lor de Time Warner). Episodul pilot a avut premiera în 13 mai 2011 şi producătorii spun că a fost foarte bine primit de critici şi de publicul Cinemax, fiind reînnoit pentru un al doilea sezon de către cei de la HBO la o lună după premieră.

Tot în mai 2012 Greene, care e cunoscută pentru o apariţie în cel mai recent film din seria Saw a contractat o agenţie de talente să îi găsească roluri în filme şi seriale TV. După aproximativ o lună aceasta a ajuns să participle la o audiţie pentru un rol principal în două episoade ale sezonului doi. Cei de la True Crime spun că înainte de audiţie actriţa a primit ca demo un promo al serialului pentru a înţelege despre ce e vorba în serial, promo din care se putea înţelege că Femme Fatales era un serial erotic, pentru adulţi, şi că actorii din rolurile principale apar nud şi participă la scene simulate de sex. Mai mult, True Crime afirmă că Greene şi agenţia ei au fost înştiinţaţi că rolul ar presupune nuditate parţială, anume bust şi fese. Tot ei spun că Greene nu a ridicat nicio obiecţie, însă aceasta a declarat când le-a intentat proces producătorilor că nu ar fi acceptat niciodată dacă ar fi ştiut că e vorba de scene “soft-core porn”.

Actriţa nu a primit rolul pentru care a fost la audiţie, însă în noiembrie 2011 a fost la încă o audiţie pentru episodul intitulat Jailbreak. Cei de la True Crime spun că până în acel moment 13 episoade ale serialului fuseseră deja difuzate. Actriţa a acceptat rolul Kendra şi a semnat un contract împreună cu un “Nudity Rider”. Pentru a se putea pregăti pentru rol, cei de la True Crime spun că actriţa a primit un DVD cu un episod din primul sezon la serialului care era legat de Jailbreak.

Luna urmatoare a început producţia. Greene a primit mai multe variante de scenariu, care, după spusele producătorilor, conţinea o scenă de sex în care se spunea că personajului ei va trebui să I se facă sex oral. Cu doar câteva zile înainte de începerea filărilor, cei de la True Crime spun că au fost înştiinţaţi de actriţă că nu doreşte să filmeze partea cu sexul oral. Producătorii spun că au rescris scenariul pentru a respecta dorinţa actriţei, fără să o oblige să filmeze vreo scenă împotriva voinţei ei. Prima zi de filmare a decurs fără incidente. În cea de-a doua zi problemele au reapărut în momentul în care Greene a trebuit să filmeze o scenă de sex nud cu un bărbat. Se pare că actriţa s-a prezentat pe platou, a ajuns la timp la garderobă, dar apoi brusc a refuzat să se prezinte pe platou pentru filmări. Ea a spus că nu se simte confortabil să fie filmată topless, contrat actelor semnate în prealabil. Producătorii spun că dacă actrţia şi-ar fi spus nemulţumirile mai devreme, ar fi putut să o înlocuiască cu o altă actriţă, dar având în vedere timpul scurt rămas şi bibetul restrâns, acest lucru nu a fost posibil.

Dar asta nu e tot. Un reprezentat True Crime a discutat în particular cu actriţa şi a reuşit să o convingă să filmeze scena după ce i s-au aplicat nişte “pasties” (un fel de plasturi care acoperă sfârcurile), având în vedere că actriţa a declarant că nu vrea să i se vadă sfârcurile. Şi deşi cei de la HBO au un cod intern prin care nu sunt de acord ca actriţele să poarte aceste “pasties”, de data asta au fâcut acest compromis. Pentru ca acele “pasties” vor fi vizibile pe ecran, producătorii au trebuit să aducă un “body-double”, o dublură pentru cadrele de prim-plan cu sânii actriţei. Se pare că după aceste negocieri actriţa s-a prezentat pe platou şi a filmat respectiva scenă de sex. Au mai avut loc şi o a treia şi o a patra zi de filmări, însă cei de la True Crime o acuză pe actriţă pentru întârzieri ale producţiei şi pentru deranjul provocat (au trebuit să cheme actori, inclusiv dublura actriţei, pentru o a patra zi de producţie într-o locaţie mult mai scumpă, să plătească rescrieri ale scenariului, etc.). Se pare că ulterior Greene şi-a concediat agentul şi a intentat proces producătorilor serialului, process care “se bazează pe invenţii”, după cum spun cei de la True Crime.

Pentru a vă face o idee despre serialul Femme Fatales, aveţi mai jos un mic promo:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim