Scurtmetrajul “Quentin and Lisa… at the Grocery Store”

Quentin and Lisa… at the Grocery Store este un scurt-metraj în care vedem ce se poate întâmpla când te întâlneşti cu fostul / fosta la magazine. Quentin şi Lisa, doi foşti iubiţi, se întâlnesc intr-un magazin la cumpărături, iar lucrurile devin urâte.

Scurtmetrajul este scris şi regizat de Thane Economou şi îi are în rolurile principale pe Molly Burnett, James Lentzsche şi Roxanne Cook. Şi acum să vedem de ce am ajuns să va recomandăm acest film. În primul rând are o premisă interesantă. Ce se poate întâmpla când se întâlnesc doi foşti iubiţi într-un supermarket. Pornind de la această premisă, abia aştepţi să vezi cum va funcţiona interacţiunea dintre cei doi, cum vor reacţiona personajele. Şi când ajungi la final simţi că a meritat din plin să-i acorzi cele 7 minute din viaţa ta.

Interpretările actorilor sunt un alt plus al acestui film. Chimia dintre cei doi actori din rolurile principale face ca personajele şi reacţile lor, scrise cu măiestrie de Economou, să pară reale şi să te poţi identifica ori pe tine ori un apropiat al tău în oricare dintre personaje. Dar să nu subestimăm abilităţile personajelor secundare, de la tipul cu căşti care intră şi iese dansând din supermarket până la reacţiile lui Jane de fiecare data când aude câte un cuvânt “urât”.

Dar totuşi pentru mine partea cea mai impresionantă a filmului este că el este de fapt în întregime un “one-shot”, ceea ce ajută foarte mult la senzaţia de realism pe care o primim din partea filmului. Este o tehnică destul de greu de stăpânit, dar care în mâinile potrivite (Spielberg, Scorsese, etc. – vom avea un articol dedicate acestei tehnici cât de curând) poate însemna diferenţa între un film banal şi unul exceptional.

Vă las mai departe cu filmul, comentariile şi părerile după:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim