Nian, un scurtmetraj tras pe noul iPhone 12 Pro Max

Nian

Lulu Wang, împreună cu echipa cu care a realizat The Farewell, a tras scurtmetrajul Nian în totalitate folosind noul iPhone 12 Pro Max

Lulu Wang, regizoarea filmului The Farewell, a realizat pentru Apple scurtmetrajul Nian, care în cele 11 minute ale sale reinterpretează o veche poveste populară chinezească pentru a celebra Anul Nou Chinezesc, care anul acesta se sărbătorește pe 12 februarie. Întregul scurtmetraj a fost filmat folosind noul smartphone al celor de la Apple, iPhone 12 Pro Max. Cei de la Apple au promovat intens acest model ca fiind cel mai bun smartphone realizat de companie pentru cineaști. Pentru a promova această idee, în urmă cu câteva luni, directorul de imagine Emmanuel Lubezki a filmat un clip cu imagine HDR și Dolby Vision folosind un iPhone 12 Pro Max.

Nian spune povestea unei fete tinere ce încearcă să îl găsească pe Nian, un monstru din poveștile nemuritoare spuse de bunica ei despre care se spunea că mănâncă copiii care se aventurează și se pierd în pădure. Însă când îl găsește își dă seama că Nian nu este monstrul feroce pe care îl descria povestea.

Scenele din pădure au fost trase de o echipa secundară aflată în locație în China, în timp ce echipa lui Lulu Wang a lucrat remote din SUA din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19. Echipa a încercat să profite la maxim de toate avantajeler aduse de folosirea camerei de pe un smartphone, introducând chiar camera în gura monstrului pentru a obține un cadru dintr-o perspectivă inedită. Pentru că povestea avea nevoie de cadre trase noaptea, într-o peștera, locuri și situații în care spațiul și lumina erau foarte limitate, echipa a folosit la maxim capabilitatile de a filma în lumină scăzută, lentilele wide și zoom, dar și stabilizarea sau sistemul de time-lapse gasite pe iPhone 12 Pro Max.

Vă las acum cu scurtmetrajul Nian regizat de Lulu Wang și tras folosind camera de pe un iPhone 12 Pro Max. Enjoy!

Mai jos puteți vedea și un making of al scurtmetrajului, în care putem vedea o parte din modalitățile creative în care echipa a folosit camera de pe iPhone 12 Pro Max pentru a obține imaginile cinematice de mai sus:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim