The Crown și Nomadland, marii câștigători la Globurile de Aur 2021

Globurile de Aur 2021

Nomadland și Borat Subsequent Movie la capitolul filme, The Crown, Schitt’s Creek și The Queen’s Gambit la capitolul TV, marii câștigători la Globurile de Aur 2021

Azi noapte Globurile de Aur 2021 au fost decernate într-o gală hibrid, cu scene atât la Los Angeles cât și la New York, dar cu câștigătorii intrând live prin videocall de la distanță. Așa cum era de așteptat după un an dominat de pandemie cum a fost 2020, marii câștigători au fost serviciile de streaming, Netflix luând cele mai multe premii, în număr de zece. Cu toate astea, premiul pentru cel mai bun film dramă a fost luat de Nomadland, un film low-budget regizat de Chloe Zhao și distribuit de un studio tradițional, Searchlight Pictures. La capitolul cel mai bun film de comedie sau musical, Borat 2 (Borat Subsequent Movie) a ieșit câștigător.

Cel mai bun serial TV dramă a fost declarat The Crown, care a luat și premiile pentru cea mai bună actriță într-un rol principal prin Emma Corrin și pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar prin Gillian Anderson. La categoria cel mai bun serial TV de comedie, câștigător a fost declarat Schitt’s Creek. The Queen’s Gambit a luat premiul pentru cea mai buna miniserie, în timp ce protagonista Anna Taylor-Joy a luat premiul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie.

Regizoarea Chloe Zhao a luat acasă și premiul pentru cea mai bună regie pentru Nomadaland, fiind doar a doua femeie care câștigă premiul pentru regie în istoria Globuriloe de Aur, după Barbara Streisand. Tot pentru a doua oară în istorie premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramă a fost acordat postum și a mers către Chadwick Boseman, pentru rolul din Ma Rainey’s Black Bottom. Starul din Black Panther a decedat anul trecut în august, la doar 43 de ani, după o bătălie lungă cu cancerul de colon.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin într-un film drama a fost adjudecat de Andra Day pentru rolul Billie Holiday din filmul United States vs Billie Holiday. Ea este doar una dintre artiștii premiați pentru portretizarea unor figuri istorice. Sasha Baron Cohen a luat premiul pentru cel mai bun rol masculin într-o comedie pentru Borat 2, în timp ce Rosamund Pike a luat premiul pentru cel mai bun rol feminin într-o comedie sau musical pentru I Care a Lot.

AICI puteți vedea lista completă a câștigătorilor de la Globurile de Aur 2021.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim