Animaţia stop-motion My Stuffed Granny

My Stuffed Granny este o animaţie stop-motion ce a impresionat pe la toate festivalurile de film pe unde a rulat, iar acum poate fi văzută în întregime online. Animaţia este regizată de grecul Effie Pappa, care acum trăieşte şi lucrează în Londra, şi este al treilea proiect la regizorului.

My Stuffed Granny ne-o prezintă pe Sofia şi timpurile grele care i se arată în faţă în momentul în care Grecia a fost lovită de recesiune. După ce tatăl Sofiei şi-a pierdut jobul, familia se bazează doar pe pensia primită de  bunica lacomă şi morocănoasă. Dar ce se va întâmpla atunci când bunica nu va mai fi?

Animaţia a fost selecţionată în diferite festivaluri de film, specializate pe animaţii sau nu, de la Palm Springs la  Animfest Grecia şi a câstigat nenumărate premii pentru cea mai bună animaţie la festivaluri cum ar fi Edinbourgh International Film Festival sau Montreal Festival du Mondreal, inclusiv premiul special al juriului la Tokio Anime Awards.

Pentru cei cărora nu le este cunoscută semnificaţia termenului stop-motion, aceasta este o tehnică de animație care face ca obiectele din jurul nostru să pară a se deplasa de unele singure. Obiectul este mutat cu pași mici, între cadre fotografiate individual, creând iluzia de mișcare atunci când o serie de cadre sunt rulate ca și o secvență continuă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim