VIDEO: Efectele speciale din Ex-Machina

Unul din cele mai surprinzătoare filme apărute în 2015 a fost Ex-Machina, un thriller SF britranic care a uimkit toată lumea cu toate că nu este un blockbuster Hollywoodian care să fi beneficiat de sute de milioane de dolari în buget. Cu toate astea, filmul a beneficiat de unele din cele mai impresionante efecte speciale de anul trecut, reuşind să prindă şi o nominalizare la Oscar la această categorie (pe lângă nominalizarea pentru Cel mai bun scenariu original) , unde este în competiţie cu The Martian, The Revenant, Mad Max: Fury Road şi Star Wars: The Force Awakens.

Aducerea la viaţă a robotului Ava a beneficiat atât de interpretarea incredibilă a Aliciei Vikander (care a şi câştigat un Glob de Aur pentru rol), dar mai ales de munca incredibilă depusă de echipa de efecte speciale de la Double Negative, Milk şi Utopia, case specializate în efecte vizuale. Mai jos avem imagini cu câteva din efectele din film, mulţumită celor de la vfx guide:

Pentru a o aduce la viaţă pe Ava, au existat mai multe restricţii de care echipa de efecte vizuale a trebuit să ţină cont. În primul rând, cea mai mare restricţie ţine de buget. Nefiind o super-producţie de la Hollywood cu buget de sute de milioane $, echipa a trebuit să fie foarte atentă la respectarea bugetului. O altă restricţie a reprezentat-o dorinţa lui Andrew Whitehurst, supervizorul efectelor speciale pentru Ex-Machina, de a avea un robot care să nu prezinte similarităţi cu alţi roboţi din alte producţii de referinţă ale genului.

O regulă interesantă pe care a impus-o artiştilor din echipa sa a fost că nimeni nu are voie să se uite la alţi roboţi. Mai departe, inspiraţia pentru Ava au căutat-o în imagini cu sculpturi ale lui Constantin Brâncuşi, pentru aspectul organic dar în acelaşi timp mecanic şi modern pe care acestea le prezintă. O altă inspiraţie au reprezentat-o suspensiile maşinilor de Formula 1. Aceste două puncte de inspiraţie, combinate cu anatmomia umană, i-au condus la design-ul final al robotului. Mai jos puteţi vedea un video despre aducerea la viaţă a Avei:

Bonus, mai jos avem un interviu cu Rob Hardy, directorul de imagine al Ex-Machina, care vorbeşte despre cât de grele au fost filmările, iluminatul scenelor şi faptul că a folosit o cameră Sony F65 pentru acest film:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim