Documentarul The Batmobile

Documentarul The Batmobile – istoria de 73 de ani ale Batmobilului de la prima apariție în 1939 până la trilogia The Dark Knight

Primul Batmobil și-a făcut apariția într-un număr de bandă desenată din mai 1939, în numărul 27 al revistei Detective Comics. Dacă ne uităm de la prima apariție până spre zilele noastre, putem vedea cum a evoluat Batmobilul de-a lungul vremii, atât ca design și punct de inspirație, cât și ca utilizare. În diferitele sale variante, Batmobilul a trecut de la un vehicul de persoane, modificat, până la un vehicul militar sau chiar un laborator criminalistic mobil. A apărut alături de fiecare versiune a lui Batman, atât în reviste, cât și în aparițiile din animații, seriale sau filme, intrând în cultura pop. În 2012, în pregătire pentru lansarea filmului The Dark Knight Rises și pentru promovarea filmului, a fost realizat și lansat The Batmobile, un documentar de o oră care ne duce prin întreaga istorie de la lansare până în acel moment.

În documentar avem interviuri cu regizorii Tim Burton, Joel Schumacher și Christopher Nolan, dar și cu interpreți ai Cavalerului Negru ca Adam West și Christian Bale. Și poate cel mai interesant personaj care apare în interviuri în acest documentar este George Barris, creatorul Batmobilului din 1960 condus de Adam West.

Vă las acum o oră să treceți liniștiți prin istoria Batmobilului, din 1939 până la lansarea filmului The Dark Knight Rises. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim