STREMȚ 89 – un documentar studentesc interesant

Stremţ 89 este un documentar studenţesc produs de UNATC şi eatusalive care ne arată cum a fost văzută revoluţia română din 1989 într-un sat de munte, unde ştirile ajungeau mult mai greu.De fapt doar după ce au văzut la televizor imagini cu Ceauşescu fugind s-au decis să facă propria lor revoluţie. Fiecare om avea o puşcă şi o teorie despre ce se întâmpla, dar mai ales, fiecare avea un beci plin cu alcool făcut acasă. Deci, nu a fost nici o surpriză că fiecare vecin din spatele gradului devenea un terorist.

După 22 de ani de la acele momente, documentarul ne arată ce cred oamenii că au făcut, ce trebuiau să facă şi de ce ar fi fost mai bine dacă ar fi procedat altfel.

Stremţ 89 a câştigat numeroase premii la festivaluri de profil, din România până în SUA, iar în 2012 a fost nominalizat la categoria Cel mai bun scurtmetraj la premiile GOPO, echivalentul premiilor Oscar pentru cinematografia românească.

Sursa foto: Facebook.com

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim