Documentarul “Mari Regizori” cu David Lynch, Richard Linklater printre alţii

În 2009, regizoarea de documentare Angela Ismailos a produs documentarul Mari Regizori despre câţiva dintre cei mai apreciaţi regizori, incluzându-i pe Bernardo Bertolucci, David Lynch, Liliana Cavani, Stephen Frears, Ken Loach, Richard Linklater sau Todd Haynes.

Documentarul este un instrument extreme de folositor atât pentru cei ce vor să pătrundă în lumea filmului şi să înveţe de la maeştrii, cât şi pentru cei pasionaţi de lumea filmului, care vor să caute filmele acestora şi să înţeleagă cum au ajuns să aibă carierele lor strălucite.

La data lansării documentarul a avut parte de reacţi mixte, fiind lăudată abilitatea regizoarei de a-I face pe regizori să se deschidă şi să dea răspunsuri foarte oneste în interviurile lor, însă mai puţin apreciată a fost inserarea a multor dintre gândurile şi părerile regizoarei, astfel că nu îţi prea poţi da seama dacă ar trebui să vezi un documentar obiectiv despre aceste legend din lumea filmului sau un eseu visual subiectiv asupra istoriei filmului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim