TCC Kevin McNally: Nu îmi place Shakespeare în mod deosebit

Kevin McNally, primul actor invitat care a urcat vineri pe scena Transylvania Comic-Con: „Nu îmi place Shakespeare în mod deosebit

Primul dintre actorii invitați la prima ediția Transylvania Comic-Con care a urcat vineri pe main stage a fost Kevin McNally, un actor britanic de film, televiziune și teatru, cunoscut în întreaga lume pentru rolul Mr. Gibbs din franciza Pirații din Caraibe. Deși a ajuns cunoscut la nivel mondial pentru acest rol, McNally este un actor împlinit, jucând în filme precum Legend cu Tom Hardy, Valkyrie cu Tom Cruise sau Johnny English, seriale TV precum Designated Survivor, Downton Abbey, sau Catherine the Great , dar și nenumărate piese de teatru. Actorul a declarat că nu îi place Shakespeare în mod deosebit, deși a jucat în mai multr piese de-ale sale. Acesta este fan SF, fantasy și horror, atât când vine vorba de cărți cât și când vine vorba de filme. În timpul liber scrie la prima sa carte, se uită la filme și bea vin.

Pe lângă filme, televiziune sau teatru, McNally a avut o activitate destul de însemnată ca actor de voce. A înregistrat peste 500 de replici pemntru unul din jocurile francizei Pirații din Caraibe, însă a pus vocea și pe alte jocuri precum Kingdom Hearts sau Assassins Creed 3. Vorbind de Assassins Creed, actorul a dezvăluit că s-a bucurat când a primit oferta, scăpând în sfârșit de rolul lui Mr Gibbs și având șansa să își arate talentul interpretând ceva nou. Asta până a aflat care va fi noul rol: un pirat bețiv. Întrebat de cineva din public dacă e mai ușor să joci într-un film sau să pui vocea pe un joc, am aflat că deși poate părea mult mai simplu să pui vocea pe un joc sau pe o animație, trebuie să îți creezi o lume întreagă în mintea ta și să îți imaginezi ce se va întâmpla pe ecran și cum va reacționa personajul cu care interacționezi. Pe deasupra, trebuie să stai într-o cameră intunecată zile întregi, până înregistrezi totul.

Kevin a vorbit și despre actorie, dezvăluind că diferența între un actor bun și unul slab este ca actorul bun sună a om atunci când interpretează un rol, în timp ce actorul slab sună ca un robot retardat. Și asta o știe de când repetă pentrui rolurile sale mai timpurii cu părinții săi. În timp ce mama sa sună ca un om atunci când repetă roluri alături de ea, tatăl lui sună exact așa, ca un robot retardat. Fiind întrebat dacă se consideră un method actor sau dacă ilucreaza exact după scenariu, McNally a explicat că toți actorii, indiferent că sunt method actors sau nu, interpretează pe baza unui scenariu. Ca exemplu, a dat scena restaurantului cu Robert DeNiro și Al Pacino din HEAT, care apare pe ecran exact cum este scrisă în scenariu.

Ca sfat pentru tinerii actori, aceștia ar trebui să se pregătească cât mai mult pentru fiecare rol, iar atunci când ajung pe platou să fie maleabili, flexibili și deschiși la nou, deschiși la sugestii. Astfel vor putea să își îmbunătățească tehnica. Întrebat fiind cu reușește să rămână în rol în pauzele dintre duble, dintre filmări, a spus că nu trebuie să rămâi neapărat în rol. Iar pentru trecerea timpului mort de pe platou, înainte existau cărțile, acum își poate pune un film pe iPad sau poate vorbi cu persoanele dragi online.

Pe Kevin McNally îl mai puteți prinde duminică la Transylvania Comic-Con, iar aici puteți vedea orarul pentru toți actorii participanți la eveniment. Iar ca să vă trezesc interesul pentru panel-ul actorului britanic, vă las aici cu un video de la panel-ul lui de sâmbătă, din a doua zi a evenimentului. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim