7 lucruri pe care sigur nu le-ai ştiut despre filmele Fast & Furious

În urmă cu 14 ani se năştea o serie de filme ce a crescut de la film la film până la ceea ce este zilele acestea mega-succesul Fast & Furious 7. Acum, după 14 ani şi peste 2 miliarde de dolari încasări ale seriei, actorii sunt superstaruri iar filmele din serie tind să se transforme din filme cu curse de maşini în filme cu supereroi. Dar câte lucruri ştim cu adevărat despre filmele din seria Fast & Furious?

  1. Paul Walker şi-a folosit maşina personală în 2 fast 2 furious

Prima maşină pe care regretatul actor o foloseşte în cea de-a două parte a seriei este propria lui maşină. Walker, un pasionat al maşinilor, şi-a dat cu părerea asupra fiecărei maşini folosite în seria Fast & Furious.

  1. Dwayne Johnson sau The Rock?

În ultimul film din serie, când Hobbs, personajul lui Dwayne Johnson este în spital în refacere după întâlnirea cu Jason Statham, acesta alege să se relaxeze privind un meci de fotbal american. Dar nu orice meci. Deşi este foarte greu de observant la o vizionare normală a filmului, meciul de pe televizor este un eci în care juca… chiar Dwayne Johnson în tinereţe, înainte să devină The Rock şi apoi superstarul de la Hollywood care e azi.

  1. Studio-ul l-a crezut pe Paul Walkler prea bătrân pentru rol la un moment dat

În momentul în care puneau la care al treilea film din serie, cei de la Universal au crezut că Paul Walker era prea bătrân pentru a reveni în rolul care l-a consacrat, astfel că nici măcar nu i-au oferit rolul în Tokio Drift.

  1. Vin Diesel în 2 fast 2 furious – da sau ba?

Cei de la Universal au pregătit două scenarii separate pentru cel de-al doilea film al seriei: unul pentru cazul în care Vin Diesel ar fi acceptat să revină în rolul lui Dominic Torreto şi unul, care a şi fost folosit, în cazul în care Diesel ar fi refuzat oferta de a reveni. Pentru că acesta arefuzat, partenerul lui Paul Walker în film a devenit Tyrese Gibson.

  1. Dwayne Johnson are simţul umorului

Una din cele mai spirituale replici din Fast & Furious 6 îi aparţine lui Hobbs, personajul lui Dwayne Johnson. Deşi de obicei rolul presupune ca Dwayne Johnson să fie serios, personajul lui are câteva replici funny la care nu te poţi abţine să nu mori de râs (“I am the artilery, woman!” pentru cei ce au văzut Furious 7). În timpul scenei grătarului când apare Hobbs, Roman (Tyrese Gibson) spune “it’s time to hide de baby oil”. Hobbs nu avea nici un răspuns în scenariu, însă Johnson a răspuns cu “beter hide that big ass forehead”. Reacţioa lui Ludacris la replică este pe bune, el neaşteptându-se la replica lui Johnson.

  1. Maşina lui Vin Diesel din Tokio Drift

Deşi Vin Diesel nu trebuia să apară în a treia parte a seriei Fast & Furious, acesta a fost chemat pentru o apariţie meteorică din cauza rezultatelor dezastruoase avute de film la testele dinaintea lansării.  Diesel a acceptat să apare cu 2 condiţii: 1. Cei de la Universal să îi cedeze drepturile pentru The Chronicles of Riddick pentru a-l produce independent şi 2. Să primească o super-maşină. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dominic Torreto conduce în Tokio Drift un Plymouth Road Runner din 1970 construit în cadrul unui reality-show de pe postul TLC numit Rides.

  1. Legătura între Fast & Furious şi X-Men

O coincidenţă intersantă face ca fiecare continuare a seriei (practice toate filmele seiei în afară de primul) au fost programate să se lanseze în acelaşi an cu unul din filmele din seria X-Men. Totul a început cu 2 fast 2 furious  şi X2, ambele lansate în 2003. Totul continuă la fel până la Fast & Furious 6  şi The Wolverine în 2013. Chiar şi Fast & Furious 7 ar fi urmat acest trend dacă ar fi fost lansat la data anunţată iniţial, înainte de tragedia cu moartea lui Paul Walker. Acesta trebuia să fie lansat în 2014, în acelaşi an cu X-Men: Days of Future Past.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim