Două filme româneşti la Cannes 2015

Astăzi s-a anunţat programul complet al ediţiei de anul acesta al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes ce se va desfăşura între 13 şi 24 mai, iar la secţiunea Un Certain regard avem două filme româneşti pe listă: Comoara – Corneliu Porumboiu şi Un etaj mai jos – Radu Munteanu.

Filmul lui Corneliu Porumboiu ne dezvăluie aventurile prin care trec doi bărbaţi în timp ce caută o comoară, iar în rolurile principale îi are pe actorul Toma Cuzin şi pe actorii amatori Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, care au fost selectaţi după trei luni de casting intensiv. Pe lângă regie, Corneliu Porumboiu semnează şi scenariul filmului, în timp ce imaginea îi aparţine lui Tudor Mircea. Filmul a avut parte de o finanţare de 1.574.000 lei din partea CNC şi îi are ca parteneri pe HBO România şi Arte.

Un etaj mai jos, filmul lui Radu Munteanu, tratează problemele de conştiintă ale unui martor la o crimă, după cum declara regizorul pentru Mediafax. Filmul ii are în rolurile principale pe Teodor Corban şi Iulian Postelnicu, iar mai jos puteţi vedea trailerul oficial:

Secţiunea Un Certain Regard se desfăşoară în paralel cu competiţia oficială a festivalului, făcând parte din selecţia oficială. An de an secţiunea caută să proiecteze filme cu viziuni şi stiluri diverse, care caută să ajungă în atenţia publicului internaţional.  Juriul Un Certain Regarde va fi prezidat de actrţa Isabella Rosellini, în timp ce juriul competiţiei oficiale va fi condus ce fraţii Joel şi Ethan Coen.  Pentru întregul program al festivalului, intraţi AICI.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim