10 lucruri despre “Interstellar” pe care probabil nu le ştiai

Pentru că încă suntem la o săptămână de la lansarea filmului pe marile ecrane şi probabil o parte dintre voi deja l-aţi văzut, aşa că vă putem dezvălui 10 lucruri pe care probabil nu le ştiaţi despre Interstellar pe care le-am aflat din discuţia pe care cei de la The Hollywood Reporter au avut-o cu regizorul Christopher Nolan şi actorii Matthew McConaughey, Anne Hathaway şi Jessica Chastain.

  1. Anne Hathaway aproape a făcut hipotermie pe durata filmărilor

Filmările pentru una din scenele filmului presupunea ca actriţa să fie scufundată în apă extrem de rece în Islanda, însă costumul ei nu a fost perfect izolat. După câteva ore de filmări actriţa nu era sigură că îşi mai simte degetele de la picioare.

  1. De unde venea nisipul

Christopher Nolan s-a inspirat din furtunile de nisip din anii ’30 din SUA şi Canada, dar cu o mica schimbare. În film furtunile de nisip arătau de parcă era o ploaie de nisip.

  1. Ştiinţa pentru calătoriile intergalactice e reală

Nolan a declarant că dacă găurile de vierme ar putea fi “produse”, atunci călătoriile intergalactice ar fi posibile. Regizorul s-a consulktat pentru acest film cu fizicianul Kip Thorne. “E singura modalitate în care ar fi posibilă călătoria intergalactică având în vedere distanţele mari.”

  1. Nolan şi McConaughey nu au discutat despre film la întâlnirea iniţială

Nolan declară că a mers la prima întâlnire cu regizorul fără a ştii nimic altceva despre film şi că au discutat despre ei, despre ce înseamnă să fi un bărbat de 43 de ani, despre copiii lor. Practic a fost doar o întâlnire în care cei doi s-au cunoscut mai bine.

  1. Nolan s-a ghidat după filmul The Right Stuff

Se ştie că regizorul încearcă să evite folosirea efectelor CG pe cât posibil, astfel că a încercat să vadă ce s-a realizat în filmele mai vechi în legătură cu călătoria în spaţiu. S-a uitat la filmul The Right Stuff pentru a vedea ce s-a putut realiza în 1983 în materie de reflexie şi alte lucruri de gen.

  1. Experienţa lui Zack Snyder l-a ajutat pe Nolan

Nolan a dorit să aibă câmpuri întregi pline de porumb, dar nu a fost sigur că le poate pregăti la timp pentru filmări. Ca noroc, Zack Snyder a reuşit să aibă porumb crescut pe sup[rafeţe întinse, iar Nolan a profitat de experienţa acestuia pentru a creşte porumbul pentru Interstellar undeva lângă Calgary, unde au fost filmate scenele cu ferma. Pe deasupra, producătorii au reuşit să şi scoată bani de pe urma porumbului rezultat.

  1. Matthew McConaughey a locuit pe durata filmărilor lângă platouri

În timpul filmărilor care au avut loc în Canada, lângă Calgary, actprul a locuit într-o rulotă în apropierea platourilor de filmare.

  1. Scenariul a fost scris initial pentru Steven Spielberg

Iniţial scenariul filmului a fost scris de Jonathan Nolan, fratele regizorului, pentru Steven Spielberg. Când au intervenit diferenţe de opinii între regizor şi scenarist, Christopher Nolan a profitat de situaţie şi s-a implicat în proiect ca şi regizor.

  1. McConaughey nu a putut păstra primul scenariu primit

Prima variant a scenariului i-a fost livrată actorului la casa lui din New Orleans, dar faptul ciudat este că cel care i-a dus scenariul a aşteptat până McConaughey a citit întregul scenariu şi l-a luat înapoi.

  1. Nolan spune că un film nu trebuie să fie înţeles pe deplin

Regizorul spune că un film nu e obligatoriu să fie înţeles pe deplin, iar unul dintre cele mai bune exemple în această direcţie este 2001: Odiseea Spaţială al lui Kubrick.

Mai jos aveţi o jumătate de oră din discuţia avută de regizor şi cei trei actori cu cei de la THR:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim