Transformarea lui Russell Crowe pentru The Loudest Voice

Russell Crowe

Russell Crowe explică cum a rezistat 6 ore pe zi pentru a intra în pielea lui Roger Ailes pentru The Loudest Voice

În urmă cu o săptămână a debutat pe Showtime și pe HBO GO la noi în țară noua miniserie The Loudest Voice, cu Russell Crowe în rolul principal, care ne spune povestea apariției și a evoluției postului TV de știri Fox News sub conducerea lui Roger Ailes. Crowe îl interpretează pe Ailes, fost președinte al postului TV CNBC și creatorul America’s Talking Channel, precursoul MSNBC, scenariul seriei fiind bazat pe cartea The Loudest Voice in the Room.

Și pentru că în viața de zi cu zi actorul nu seamănă deloc cu Roger Ailes, în ciuda kilogramelor luate în ultimii ani, fața lui Crowe a fost ascunsă în fiecare zi de filmare cu o mască de silicon și latex care cântarea aproape 3 kilograme și lăsa la vedere doar ochii nasul și gura actorului. Pe deasupra, acesta a trebuit să poarte și un „body-suit” de spandex plin de poliester pe sub haine, pentru a se apropia de silueta creatorului Fox News. Nici Sienna Miller nu este mult mai ușor de recunoscut în rolul soției lui Ailes, și ea fiind ascunsă sub o mască facială, perucă și un „body-suit” care să îi ascundă silueta. Atât Crowe cât și Miller au declarat că în ciuda aparențelor, faptul că au purtat machiaj și că nu se recunoșteau atunci când se priveau în oglindă a avut un efect eliberator, le-a permis să se relaxeze și să intre mult mai ușor in pielea personajelor.

Adrien Moirot, cel care a supervizat echipa de machiaj, a venit cu experienta sa anterioară în machiaj și măști prostetice, lucrând înainte la transformarea lui Steve Carrell în Donald Rumsfeld pentru Vice, la crearea spatelui plin de cicatrici al lui Amy Adams pentru Sharp Objects, precum și conducand echipele de machiaj pentru filme ca The Revenant sau seria X-Men.

Morot s-a alăturat echipei cu doar câteva săptămâni înainte de încep[erea filmărilor și a trebuit să creeze noi măști pentru Roger Ailes lucrând cu un model existent al feței lui Russell Crowe pentru primele 2 episoade. Ulterior a făcut un nou model și a creat măști noi pentru celelalte episoade, în care apare un Ailes mai în vârstă și mai bolnav. La început, timpul petrecut de Crowe în fiecare zi pentru aplicarea măștilor, a machiajului și a costumului s-a ridicat la șase ore, scăzând apoi la patru ore și apoi într-un final la sub trei ore. Crowe a declarat in mai multe rânduri că recordul de viteza a fost de 2 ore și 17 minute.

Pentru a acoperi părul lui Crowe, au fost folosite două măști pentru chelie, una de latex și a două de silicon texturat, cu pori, vene și riduri, acoperite apoi cu o perucă aplicată pe porțiunea potrivită. Urmează o mască în formă de potcoavă, care se întindea de sub ochii lui Crowe în jos peste obraji, bărbie și gât. Un nas de silicon se întindea în jos, începând între sprâncene până imediat deasupra buzei de sus. Toate aceste măști aveau aplicate și pictate deasupra vene, pori sau alte decolorări ale pielii. În prima oră a transformării Crowe era nevoit să stea complet nemișcat, un lucru incredibil de greu pentru oricine nu face parte din garda de la Palatul Buckingham.

Mai jos vă las și cu participarea lui Russell Crowe la emisiunea lui Stephen Colbert, unde dezvăluie câteva secrete din culisele transformării sale în Roger Ailes pentru The Loudest Voice. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim