Scurtmetrajul horror Shadowed, realizat în carantină

Cum a creat David F. Sandberg scurtmetrajul său horror Shadowed în timp ce se afla în carantină

Nu știu câți dintre voi sunteți familiari cu filmografia lui David F. Sandberg. Omul a început cu o serie de scurtmetraje horror care s-au viralizat online de-a lungul timpului, după care a debutat cu lungmetrajul horror Lights Out, bazat pe unul din scurtmetrajele sale. Apoi a regizat un alt horror, Annabelle: Creation, înainte să treacă în scaunul regizorului pentru un blockbuster cu supereroi, Shazam! al celor de la DC / Warner Bros. Acum, pentru că regizorul este acasă în autoizolare, la fel ca jumătate din mapamond, acesta și-a pus creativitatea în funcțiune și a realizat scurtmetrajul horror Shadowed, filmat în propria sa casă și cu soția lui în rol principal.

Și până la urmă de ce nu? Dacă tot este în pauză cu pregătirea continuării pentru Shazam! din cauza situației actuale de la nivel mondial, regizorul a revenit la preocupările sale anterioare cu acest scurtmetraj. Mai mult, descrierea filmului pe Youtube ne sugerează o legătură între Shadowed și Lights Out. Și cu toate că formula pare asemănătoare cu a scurtmetrajelor anterioare, e foarte fain să vezi un regizor care se folosește de perioada asta de auto-izolare pentru a produce un film care să profite într-un mod creativ de toată situația asta cu izolarea. Mai mult, pe lângă scurtmetraj, Sandberg a lansat și un making-of de 18 minute, în care explică în detaliu cum a realizat scurtmetrajul de trei minute. Dar, până una-alta, hai să vedem scurtmetrajul Shadowed. Enjoy!

Împreună cu scurtmetrajul, David F. Sandberg a lansat și un making-of de 18 minute în care explică felul în care a conceput și realizat scurtmetrajul. Regizorul intră în detalii despre întregul proces de producție, iar partea cea mai interesantă pentru mine personal este cea în care vorbește despre filmatul în lumina slabă, o provocare pentru mulți regizori, mai ales când nu ai la dispoziție un buget imens pentru a te juca cu luminile.

Una peste alta avem mai jos un making-of în care putem vedea soluții ingenioase aplicate de Sandberg în procesul de filmare, cum ar fi purtarea unui tricou alb în timpul cadrelor trase din mână pentru a mai reflecta puțină lumină. Cum spuneam, restricțiile întotdeauna aduc cu sine și soluții ingenioase. Un lucru care îmi place și care nu cred că poate fi văzut la mulți regizori este recunoașterea unor greșeli făcute în timpul filmării, lucru pe care regizorul îl face în making-of-ul pe care îl puteți vedea mai jos.

Mie personal mi se pare foarte tare să vezi un film, un produs finit, iar apoi să vezi întreg procesul prin care a trecut filmul respectiv pentru a ajunge la acel produs finit.

Gata, vă las cu making-of-ul pentru scurtmetrajul Shadowed al lui Davd F. Sandberg. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim