Kenobi, un scurtmetraj neoficial din universul Star Wars

Ben Kenobi veghează din umbră asupra vieții lui Luke Skywalker în acest scurtmetraj neoficial marca Star Wars

Una din metodele prin care se măsoară popularitatea unei francize este numărul de filme făcute de fani care folosesc aceleași personaje sau cel puțin au loc în același univers. Și sincer, nu cred că există franciză care să aibă mai multe filme făcute de fani decât Star Wars. Bine, acestea de cele mai multe ori rămân la statutul lor amatoricesc de filme realizate de fani. Dar mi-am făcut un obicei în ultimii ani să pun aici pe site acele filme realizate de fani care reușesc să iasă în evidență atât prin calitățile tehnice, cât și prin poveste și interpretare. Astfel, am putut vedea împreună scurtmetraje neoficiale pentru francize ca Harry Potter, Game of Thrones, Gremlins sau chiar Batman, dar care ar fi putut fi considerate filme oficiale cu ușurință.

Zvonuri despre un film cu Obi-Wan Kenobi în rol principal, transformat apoi într-un serial o dată cu lansarea serviciului de streaming Disney+, au circulat de multă vreme. Dar se pare că fanii au fost puțin mai rapizi decât Disney și uite că momentan avem un scurtmetraj neoficial, produs de Jamie Costa (cel care îl și interpretează pe „Ben” Kenobi) și regizat de Jason Satterlund, care ne dezvăluie legătura dintre Obi-Wan și Owen & Beru Lars, cei care au jurat să își protejeze nepotul Luke Skywalker.

Scurtmetrajul de mai jos a fost filmat la Trona Pinnacles, o zonă naturală protejată din sudul Californiei, care s-a transformat incredibil în Tatooine. Și cu toate că e un scurtmetraj independent, neafiliat cu Disney și Lucas Film, Kenobi arată din punct de vedere vizual excelent. Și cu toate că aș putea spune că suferă pe alocuri la capitolul poveste, mai ales în ceea ce privește consistența față de tot ce știm despre Obi-Wan din toate celelalte medii oficiale. Dar cu toate astea, scurtmetrajul ăsta este o vizionare obligatorie pentru toți fanii Star Wars și l-aș recomanda și pentru cei mai puțin inițiați în întregul univers creat de George Lucas. Enjoy!

Foto: fb/Kenobi

Spread the love

One thought on “Kenobi, un scurtmetraj neoficial din universul Star Wars”

  1. Pingback: Making-of Kenobi, scurtmetrajul neoficial Star Wars | Facem Film
  2. Trackback: Making-of Kenobi, scurtmetrajul neoficial Star Wars | Facem Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim