Reclamă Apple filmată cu iPad Air 2

“Every scene is a lesson. Every shot is a school. Let the learning continue.” — Martin Scorsese

Apple a lansat o reclamă realizată pentru Oscaruri care este centrată, cum altfel, pe realizarea de filme. Reclama prezintă trei grupuri de elevi care îsi filmează diferite proiecte folosind camera de la iPad, totul având pe fundal discursul din 2014 al lui Martin Scorsese de la începerea anului universitar la NYU Tisch School of the Arts, care cu un ton inspiraţional ne spune că munca şi experimentarea sunt cheile succesului în mediile creative. Şi deşi nu ne-am aştepta la felul în care arată reclama, ea însăşi a fost filmată cu un iPad Air 2.

iPad Air 2 reclama

Pentru această reclamă, cei de la Apple s-au asociat cu LA County High School for the Arts, un liceu de arte din Los Angeles şi au dotat câţiva elei ce studiază filmul cu iPad-uri. Aceştia şi-au filmat proiectele în decursul unui weekend, iar munca lor a fost filmată TOT cu un iPad Air 2, iar reclama conţine aceste filmări din spatele camerei pentru proiectele elevilor. Pe lângă pardea hardware, în reclamă un rol principal îl ocupă şi aplicaţile Apple pe care elevii le-au folosit în realizarea proiectelor. Printre ele, elevii au folosit Final Draft Writer pentru scrierea scenariului, FiLMiC Pro pentru filmare (aceeaşi aplicaţie folosită şi pentru Tangerine), VideoGrade pentru prelucrarea culorilor şi aplicaţia GarageBand, folosită pentru editarea sunetului capturat cu microfonul Apogee MiC, microfon pentru iPhone, iPad şi Mac.

https://www.youtube.com/watch?v=-LVf4wA9qX4

Apple are în spate experienţă la a promova produsele lor în timpul Oscarurilor, dar şi în a filma reclame cu propriile lor produse (iPhone, iPad). Prima reclamă pentru primul model de iPhone a avut premiera în cadrul premiilor Oscar 2007, cu câteva luni înainte filmare. La fel au făcut şi cu reclama pentru primul iPad, care a debutat tot în cadrul Oscarurilor, trei ani mai târziu. După ce am văzut acest promo filmat de Apple cu iPhone 5s, am mai văzut şi alte producţii filmate pe iPhone (reclama Bentley, Tangerine). Poate acum vom vedea un trend cu producţii filmate pe iPad Air 2.

Sursa: Apple Insider

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim