O analiză a filmului “Wolf of Wall Street” al lui Martin Scorsese

O să intru direct în subiect şi vă spun că mai jos avem o analiză detaliată a lui Wolf of Wall Street, analiză realizată de Milad Tangshir ca proiect de diplomă la Facultatea de Film din cadrul Universităţii din Torino. Multă lume a considerat că filmul ar fi prea lung, ar avea limbaj prea vulgar şi ar fi în general prea mult din orice punct de vedere ai privi. Totuşi mai jos vom vedea că toate aceste excese fac p[arte dintr-o meditaţie a regizorului asupra lăcomiei, a moralităţii şi a motivaţiei care stau în spatele lor.

Analiza lui Milad se întinde pe o jumătate de oră şi explorează tehnicile folosite de Scorsese în Wolf of Wall Street şi felul în care aceste tehnici îl ajută pe regizor să spună povestea pe care vrea el să o spună, dar şi în contextul celorlalte filme ale sale. Unele din aceste tehnici pot fi asociate din exterior cu trucurile unui iluzionist şi pot fi folosite pentru a da publicului exact câte informaţii are nevoie şi doar la momentul la care are nevoie de ele. Toate alegerile făcute au un impact major asupra percepţiei finale a publicului asupra filmului tău.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim