Cum a fost realizată întinerirea actorilor pentru The Irishman

The Irishman

Industrial Light & Magic a reușit să îl transpună pe ecran pe Robert De Niro într-o viață de om, între 24 și 76 de ani în The Irishman

The Irishman, cel mai nou film al lui Martin Scorsese, are deja o săptămână de când poate fi văzut pe Netflix și probabil că mulți fani ai regizorului sau ai actorilor Robert De Niro și Al Pacino au profitat weekend-ul trecut și au văzut filmul, indiferent că au fost eroi și au reușit dintr-o singură vizionare sau au împărțit filmul de 3 ore jumătate în mai multe părți. Filmul este bazat pe cartea de non-ficțiune I Heard You Paint Houses a lui Charles Brandt, carte care trece în revistă cariera lui Frank Sheeran în cardrul crimei organizat din Pennsylvania și care susține că Sheeran (interpretat de Robert De Niro în film) este cel care l-ar fi ucis pe șeful sindicatului transportatorilor Jimmy Hoffa, interpretat în film de Al Pacino.

De Niro, Pacino și Joe Pesci au fost nevoiți să interpreteze personajele la diferite vârste de-a lungul timpului, astfel că Scorsese a apelat la cei de la Industrial Light & Magic pentru a găsi o soluție să îi întinerească pe actorii trecuți de 70 de ani. Și asta fără ca actorii să fie nevoiți să poarte căști sau mingi de tenis pe cap sau să aibă însemne pe față, ca în cazul efectelor speciale folosite pentru atâtea alte filme.

Pentru toate scenele care au avut nevoie de efecte de întinerire a actorilor, a fost folosită o instalație cu trei camere: o cameră principală în centru și două camere „martor” cu infraroșu și inel infraroșu în stânga și în dreapta camerei principale. Instalația a îngreunat procesul de producție, având în vedere că greutatea mare a împiedicat echipa să folosească cadre trase cu steadycam, folosind în loc sisteme de macarale și brațe pentru a controla mișcările camerei. Cei de la revista Empire au aflat că echipa de efecte speciale a testat tehnologia în 2015 prin filmarea lui De Niro din 2015 livrând câteva replici din Goodfellas, pentru ca apoi să îl întinerească pentru a egala aspectul actorului din 1990. Testul a fost un succes, astfel că The Irishman a putut continua cu producția.

Rodrigo Prieto – credit foto: Netflix

Aceeași tehnologie a fost aplicată și mâinilor și a altor părți ale corpului actorilor. De exemplu, Joe Pesci a fost „modificat” pentru a părea mai slab în rolul lui Bufalino. Echipa a încercat să evite folosirea dublurilor pe cât posibil. Scenele care nu au necesitat efecte de întinerire au fost trase folosind camere Arricam LT și ST, folosind peliculă Kodak 5219 și 5207. Mai jos îl putem vedea pe Rodrigo Prieto, directorul de imagine al filmului, discutând despre camerele folosite în timpul producției, inclusiv despre „monstrul cu trei camere”, instalația folosită pentru scenele ce au necesitat întinerire.

Software-ul folosit pentru întinerirea actorilor a fost dezvoltat timp de doi ani, special pentru The Irishman. În post-producție, nimic din interpretarea actorilor nu a fost schimbat. Software-ul practic a „machiat” fața actorilor și a creat dubluri digitale bazat pe ceea ce a fost capturat cu camera. ILM de asemenea a creat o librărie cu actorii la diferite vârste și aflați în diferite medii, în timp ce softul de inteligență artificială le livra imagini de referință cu actorii, pentru a le compara cu cadrele pe care se lucra în acel moment.

Cei de la Netflix au lansat un video în care regizorul Martin Scorsese și echipa din spatele efectelor speciale explică munca titanică de care a fost nevoie pentru întinerirea actorilor Al Pacino, Robert De Niro și Joe Pesci pentru The Irishman.

Sursa foto: No Film School

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim