Cum a fost creat Ultron, robotul inteligent din noul Avengers

Avengers: Age of Ultron a fost lansat în unele ţări (inclusiv România) de 2 săptămâni deja cu încasări record peste tot, iar în Statele Unite a ieşit în cinema-uri cu o săptămână întârziere şi a reuşit să aibă al doilea weekend din toate timpurile ca încasări la box-office, strângând 187 milioane $ (totuşi primul Avengers rămâne pe primul loc cu 207 milioane $). Şi cu toate că Iron Man, Hulk sau Captain America au o mulţime de fani, una dintre atracţiile filmului a fost principalul “băiat rău”, Ultron.

De modelarea lui Ultron s-a ocupat Industrial Light & Magic, compania lui George Lucas, iar supervizorul echipei a fost Bruce Holcomb, un veteran care a lucrat la toate filmele Marvel începând cu The Hulk din 2003. Echipa lui Holcomb a trebuit să creeze de la dezastrul pe care Hulk şi Iron Man îl creează pe străzi până la toate vehiculele (inclusiv Quinjet-ul), dar cel mai important task al lor a fost crearea lui Ultron.  Într-un interviu acordat de Holcomb celor de la The Verge, acesta a dezvăluit cum au combinat schiţele celor de la Marvel cu captura mişcări lui James Spader pentru a crea personajul negativ al filmului.

ultron_sidebyside.0

Una din cerinţele exprese ale regizorului Joss Whedon a fost ca robotul creat de cei de la ILM să surprindă toate nuanţele care vor fi captate din interpretarea lui James Spader. Actorul avea în primele imagini captate un mers unic, cu capul lăsat puţin într-o parte, o caracteristică unică a interpretări lui Spader. Aşadar cei de la ILM au luat schiţele primite de la Marvel, în care aveau partea ameninţătoare a lui Ultron şi apoi să adauge toate nuanţele captate de la Spader, pentru a da robotului unicitatea specific interpretării lui Spader.

O altă problemă a fost diferenţa de înălţime între Ultron şi James Spader. Pentru a îl putea înterpreta cum trebuie, Spader a interpretat aproape toate scenele urcat pe o cutie (apple box) în timp ce pentru ceilalţi actori, pentru a ştii cât de sus să priovească spre Ultron, un membru al echipei a folosit în scenă un băţ cu un pec roşu în vârf, la nivelul la care ar fi trebuit să fie ochii lui Ultron. Restul a fost pus cap la cap de cei de la ILM. Una din cele mai grele scene de realizat (şi de care Holcomb este foarte mândru de cum a ieşit) este scena petrecerii la care apare Ultron pentru prima dată.

La începutul lucrului, când încă se stabilea cum va arăta Ultron în film, Joss Whedon i l-a descris pe Ultron lui Holcomb ca “un robot schizophrenic cu “daddy issues””. Şi, în opinia noastră, deşi părea aproape imposibil de realizat, i-a reuşit de minune.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim