Screen-test dat de Marlon Brando pentru “Rebel fără cauză”

În 1955 avea premiera în Statele Unite filmul Rebel fără cauză, cu James Dean în rolul vieţii sale. Ei bine, se pare că ideea filmului a apărut cu aproape 10 ani mai devreme, iar în acest timp un alt actor a dat teste pentru rolul principal. Filmul din 1955 este o adaptare a cărţii Rebel Without a Cause: The Hypnoanalysis of a Criminal Psychopath a psihiatrului Robert M. Linder, chiar dacă povestea filmului nu are nici o legătură cu variantă finală a filmului. De fapt studioul nu avea nici o intenţie să adapteze cartea, ei cumpărând drepturile doar pentru a putea folosi titlul Rebel fără cauză într-un viitor proiect.

În 1947 cei de la Warner Bros. au început să facă teste pe un scenario încă neterminat şi au ajuns să îl testeze pe un foarte tânăr Marlon Brando, aflat la început de carieră, înainte de apariţia în Un tramvai numit dorinţă. După cum vedem mai jos rolul este asemănător cu varianta interpretată de James Dean, doar că se numeşte Harold, nu Jim. Când regizorul Nicholas Ray a preluat proiectul a lăsat deprate toate variantele de scenario de până atunci şi a scris o nouă poveste, cu alte nume ale personajelor.

Mai jos vedem c ear fi putut fi dacă s-ar fi mers mai departe cu variant cu Marlon Brando în rolul principal.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim