Cum a filmat Richard Donner zborul lui Superman în anii ’70

Superman

Superman: You’ll Believe A Man Can Fly

Sloganul primului film Superman cu Christopher Reeve, lansat în 1978, a fost „You’ll believe a man can fly”. Iar acest slogan i-a responsabilizat pe regizorul Richard Donner și pe producători să găsească modalități în care zborul lui Superman din film să pară cât mai realist. Și asta fără CGI, pentru că filmul a fost realizat în anii ’70. Donner și echipa sa au încercat diferite tehnici vechi de filmare, însă niciuna nu a dat rezultate satisfăcătoare.

În cele din urmă, Superman a fost făcut să zboare prin folosirea exclusivă a efectelor practice. Tehnicile folosite au cuprins folosirea de cabluri, sistemul Zoptic de proiectare, ecrane chroma key albastre, proiecție frontală, matte paintings, miniaturi și o macara de peste 50 de metri. Rezultatul final a fost atât de convingător încât Superman a câștigat în 1979 premiul Oscar pentru efecte vizuale.

Dar mai bine vă las cu video-ul de mai jos, unde se explică mai pe larg tehnicile folosite pentru a face spectatorii să creadă că un om chiar poate zbura. Enjoy!

Spread the love

One thought on “Cum a filmat Richard Donner zborul lui Superman în anii ’70”

  1. Pingback: Blogosfera cinefila: 4 - 10 februarie 2019 - Cinefilia
  2. Trackback: Blogosfera cinefila: 4 - 10 februarie 2019 - Cinefilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim