Efectele speciale din Star Wars: Rise of Skywalker

Rise of Skywalker

Industrial Light & Magic dezvăluite toată munca din spatele efectelor speciale pentru Rise of Skywalker, inclusiv aducerea la viață a Leiei

Star Wars: Episode XI – The Rise of Skywalker încheie într-un mod epic atât trilogia începută în 2015 cu The Force Awakens, cât și întreaga sagă Skywalker, începută în 1977 de George Lucas. Cei de la Industrial Light & Magic, companie de efecte speciale creată de George Lucas în 1975, când a început munca la primul film din seria Star Wars, au realizat efectele speciale și pentru această ultimă parte din saga Skywalker. Și pe lângă toate efectele speciale de ultimă generație, probabil cel mai impresionant rezultat este readucerea pe ecrane a prințesei Leia, la câțiva ani după moartea actriței Carrie Fisher.

Cei de la ILM ne dezvăluie în video-ul pe care îl putem vedea mai jos felul în care au fost realizate cele mai impresionante efecte speciale ale filmului, de la aducerea la viață a prințesei Leia până la impresionanta luptă finală din spațiu. Deși în timpul filmărilor am aflat că prințesa Leia va reveni prin intermediul unor scene filmate anterior și nefolosite, e impresionant să vedem exact cât de mult din apariția lui Carrie Fisher în Rise of Skywalker este datorată efectelor digitale. Deși fața a fost într-adevăr capturată din imagini nefolosite în The Force Awakens, costumele și părul au fost recreate digital pentru acest film, pentru a da un suflu nou personajului. Pentru scenele în care o tânără Leia se antrenează cu Luke au fost folosite imagini needitate de la filmările trilogiei originale, care au fost apoi adăugate digital peste alți actori, printre care și Billie Lourd, fiica lui Carrie Fisher.

Star Wars: The Rise of Skywalker a fost nominalizat la Oscar 2020 la categoria efecte vizuale alături de Avengers: Endgame, The Irishman, The Lion King și 1917, însă a pierdut în fața filmului lui Sam Mendes. Dar acum vă las cu video-ul în care cei de la ILM ne dezvăluie magia din spatele efcetelor speciale folosite la Rise of Skywalker. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim