Efectele speciale din Star Wars: The Force Awakens

Acum că s-au anunţat nominalizaţii la Oscar, iar Star Wars: The Force Awakens a luat 5 nominalizări, inclusiv la categoria cele mai bune efecte vizuale, cei de la Disney au făcut public un video de 10 minute de tipul înainte/după cu efectele speciale ale filmului. Noul Star Wars se va bate pentru Oscarul pentru efecte speciale cu Ex-Machina, Mad Max: Fury Road, The Martian şi The Revenant.


Interesant este de observat că J.J. Abrams nu s-a bazat doar pe efecte vizuale generate pe computer, ci a creat şi un număr impresionant de efecte practice, cum ar fi construirea unui  TIE Fighter pentru o parte a unei scene, iar apoi recrearea acestuia digitală pentru partea în care se scufundă într-o gaură din deşert care chiar există.  Sau actori care fug din calea unor explozii reale, care apoi au fost îmbunătăţite digital.

Cei de la fxguide au făcut o vizită la sediul din San Francisco al Industrial Light & Magic şi au discutat cu Roger Guyett, cel care a coordonat echipa care a lucrat la efectele vizuale pentr Star Wars: The Force Awakens, şi cu restul echipei despre munca lor, trecând prin toate scenele cheie  ale filmului. Vedeţi mai jos întregul interviu:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim