Cum au fost realizate cadrele de pe lună din Ad Astra

Procesul creării efectelor speciale ale scenelor de la suprafața lunii din Ad Astra de către Method Studios

Ad Astra, povestea astronautului Roy Mcbride (Brad Pitt) și a căutării tatălui său (Tommy Lee Jones) pe care îl credea mort dar care pare că a dezertat în timpul unei misiuni Nasa în apropriere de Neptun, a fost așteptat înainte de lansare ca următorul Gravity sau Interstellar. Însă filmul lui James Gray, chiar dacă se aproprie de Gravity prin faptul că acțiunea are loc aproape în întregime în spațiu, este mai mult o dramă psihologca decât un S.F., un studiu asupra psihicului unui om singur, izolat în spațiu timp îndelungat.

Jedediah Smith, VFX Supervisor la Method Studios, descrie pentru cei de la Wired procesul complex prin care cei din echipa de efecte speciale au creat secvența cu roverele de pe lună. De la felul inovator în care au folosit camere cu infraroșii până la studierea extensivă pe care au făcut-o în arhivă și până la folosirea prcesului de rotoscoping, echipa a folosit tehnici complexe și variate pentru a găsi un echilibru între realism și acuratețe.

Vă las acum cu acest video de 13 minute pentru a vedea toate detaliile despre cum a fost creată scena de pe lună din Ad Astra. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim