Radu Jude câstigă Ursul de Argint pentru “Aferim!”

În această seară a avut loc ceremonia de decernare a premiilor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, iar România are din nou parte de un câştigător. Chiar dacă Ursul de Aur a mers anul acesta către filmul Taxi al lui Jafar Panahi, Radu Jude aduce acasă Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor pentru filmul Aferim!. AICI găsiţi lista complete a câştigătorilor de la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Radu Jude Berlin

Aferim, filmul lui Radu Jude, este singurul film românesc ce apare în competiţia oficială a ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin. Aşadar România are şansa să câştige din nou Ursul de Aur la doi ani după ce Poziţia Copilului a luat premiul cel mare al ediţiei cu numărul 63 a Berlinalei. Interesant că ambele filme sunt produse de Ada Solomon, care are şansa să refacă succesul pe care l-a avut în urmă cu doi ani tot la Berlin.

„Mă preocupă felul în care trecutul influenţează prezentul în moduri subtile“ – Radu Jude

Filmul îl are în centrul atenţiei pe Costandin, un zapciu interpretat de Teodor Corban care a pornit în 1835 însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) în căutarea unui sclav ţigan (Toma Cuzin) fugit de la curtea boierului său în Ţara Românească. Un alt fapt interesant este că actorul Teodor Corban va concura pentru premiul de interpretare masculină cu nume impresionante ca Christian Bale (Knights of Cups – Terrence Malick) şi James Franco (Queen of the Desert – Werner Herzog). Aferim va fi lansat în cinematografele din România în data de 6 martie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim